Zavřít reklamu

sportovní pouzdro na ruku iconMít mobilní telefon neustále při sobě, tedy i během sportovních aktivit, je v posledních letech stále oblíbenější, až už se tento trend stal jakousi běžnou záležitostí. Často totiž ve městě potkáte nějakého běžce či vysportovanou běžkyni, kteří mají na své paži speciální pouzdro, v něm umístěný iPhone a odsud jim k uším vedou sluchátka, jejichž kabel ve vzduchu otravně skáče a občas sportovce či sportovkyni pleskne po obličeji. Alespoň tak to vypadá z pohledu kolemjdoucího. Podobná pouzdra ale dávají v poslední době opravdu smysl, obzvláště vezmeme-li v úvahu, že na zápěstí máme Apple Watch, které potřebují iPhone ve své blízkosti. Právě proto jsme se rozhodli jedno z nejoblíbenějších pouzder vyzkoušet a zrecenzovat.

Sportovní pouzdro na ruku od společnosti Celly je jedno z těch nejběžnějších kvalitních pouzder, které lze pořídit. Je vyrobené z neoprenu a vpředu nabídne průhlednou část, díky které máte neustálý přístup k displeji telefonu. Přes reflexní vrstu lze totiž displej ovládat a nemusíte telefon z pouzdra vůbec vytahovat. K tomu nabídne kvalitní pásek na suchý zip, pomocí kterého si snadno pouzdro upevníte na ruku. Na pásku pak najdete i malou kapsičku, kam si lze zastrčit klíč, aby vám nepohodlně neskákal v kapse. Do kapsičky vměstnáte až dva běžné klíče, ale bez žádných kroužků nebo klíčenek. Kapsička je umístěna mezi dvěma otvory A a B pro pásek a jeden z nich si zvolíte podle toho, jaký máte obvod ruky.

3259 (kopie)

Pravděpodobně si říkáte, že na podobném produktu ani není co zkazit, ale i tak jsem objevil několik nedostatků. Tím prvním je, že pouzdro sice je až pro 5″ telefon, tudíž by se do něho měl bezproblémově vejít iPhone 6, jenže musíte počítat ještě s krytem, který pravděpodobně na telefonu máte a to už nastává trochu problém při pokusech telefon do pouzdra vměstnat. Osobně mám iPhone 5 s masivnějším dřevěným pouzdrem a měl jsem velký problém narvat telefon do pouzdra, což je ale dáno především tím, že vstupní otvor je poměrně malý, ale jakmile jej překonáte, tak dovnitř už se telefon krásně vejde. Jde o to, že máte strach, abyste otvor nevytáhli nebo neroztrhli, ale je logické, že výrobce zvolil užší otvor, aby telefon při pohybu nevyskočil.

Další problém je, že jakmile telefon vložíte do pouzdra, automaticky sjede dolů a home tlačítko se skryje za tvrdý okraj reflexní vrstvy, tudíž se poměrně obtížně mačká při pokusech probudit telefon. Pokud do pouzdra telefon vložíte obráceně, zakryje se vám senzor pro sledování okolního osvětlení, což samozřejmě vede k tomu, že displej bude přiliš tmavý, takže jej venku neuvidíte. Tedy jen v případě, že máte nastavený automatický jas.

IMG_0011
Otvor pro telefon a sluchátka na zadní straně

Na spodní straně pouzdra ještě naleznete dva otvory, které slouží k snadnému přístupu ke sluchátkovému konektoru. Pro iPhone je jeden z otvorů umístěn úplně přesně, takže s připojením sluchátek není vůbec problém. Pokud máte jiný telefon, který má vstup pro sluchátka na horní straně, tak není problém použít otvor, kterým telefon do pouzdra zasunujete, abyste si sluchátka mohli jednoduše připojit.

Během testování ani můj menší iPhone 5 z pouzdra nevyskakoval, ani neměl tendenci nějak vyklouzávat. V pouzdře drží skvěle a ještě lépe bude držet větší iPhone 6. Stejně tak klíč držel v kapsičce skvěle a nikdy ani trochu nepovylezl. Celkově mi pouzdro na ruce drželo dobře. Neklouzalo, bylo příjemné a nemusel jsem jej ani nijak pevně utahovat, aby mi na ruce drželo.

armband

Resumé
Víc už se snad ani k podobnému produktu napsat nedá. Sportovní pouzdro na ruku od Celly se vyplatí zejména díky reflexní vrstvě, díky které můžete telefon ovládat a nemusíte jej vytahovat z pouzdra. Kapsičku na klíč vidím také jako výhodu, jelikož nikdo nechce při sportování nosit klíč v kapse. Nevýhodou je, že telefon do kapsy zapadne, tudíž nemáte úplně pohodlný přístup k Home tlačítku. Výrobce dokonce uvádí, že celé pouzdro je voděodolné, což vzhledem k použitému materiálu dává smysl. Celly nabízí dvě varianty, my osobně jsme testovali verzi až pro 5″ telefon, tedy pro všechny iPhony, až na největší iPhone 6 Plus, ale druhé, větší pouzdro je určeno i pro telefony s displeji o větší uhlopříčce, tudíž pro iPhone 6 Plus. Pokud tedy máte 5,5″ iPhone 6 Plus, můžete si pro něho pouzdro zakoupit přímo zde.

iPouzdro

Dnes nejčtenější

.