Zavřít reklamu

Apple hack iconJailbreak je na jednu stranu velice užitečný, ale na druhou stranu také nebezpečný. Důvodů, pro Apple nepodporuje jailbreak je zajisté několik, ale tím jedním je určitě bezpečnost, což se nyní potvrzuje. Bezpečnostní společnost totiž odhalila, že se útočníkům podařilo ukradnout neuvěřitelných 225 000 Apple ID. Problém se ale týká jen uživatelů, kteří mají jailbreaknutý telefon iPhone nebo iPad, což znamená, že většina uživatelů je v bezpečí.

Palo Alto Networks popsala na svých oficiálních stránkách problém docela podrobně a dokonce uvedla, že vyvinula speciální nástroj, který vám zjistí, zda se problém týká i vás, tedy zda vám byl ukraden účet. Navíc informuje, že i když máte jailbreak, ještě to automaticky neznamená, že jste hacknutí. Problém se totiž týká jen těch, kteří si nainstalovali aplikaci ze Cydie.

Možná si říkáte, že i když útočníci získají přístup k vašemu Apple ID, vám to nevadí, protože tam nemají co vyčíst. Samozřejmě, že hackeři svojí aplikaci vytvořili hlavně za účelem, aby nasbírali co nejvíce dat a ty mohli dále prodávat nebo jinak použít, jenže bylo zjištěno že zašli tak daleko, že některým uživatelům zamkli zařízení a na displeji jim nechali zobrazit zprávu, kam mají poslat peníze, aby jejich iPhone nebo iPad byl opět odblokován. Zpočátku se zamknutí dalo objetí, ale postupem času přišli utočníci s vylepšením, díky kterému už přístup ke svému zařízení nezískáte, dokud jim nezaplatíte, a poté musíte doufat, že vám jej skutečně odemknou.

Pokud jste si za posledních několik měsíců jailbreaknuli iPhone nebo iPad a bojíte se, že byste mohli být jedním z 225 000 napadených, pak stačí navštívit tuto stránku, kde zjistíte, jak jste na tom. Doporučuji použít Google Chrome nebo Translate, jelikož je stránka celá v čínštině.

jailbreak002

Apple-hack-1

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.