Zavřít reklamu

adobe-systemsAdobe pred pár mesiacmi odstránilo z App Storu jednu z obľúbených aplikácií, Photoshop Touch. Nástroj sa vyznačoval predovšetkým možnosťou retušovania, čo bolo veľkou výhodou, lenže program mal jednu zásadnú nevýhodu – pre Adobe bolo náročné vyvinúť aplikáciu, ktorá by zvládala obľúbené funkcie Photoshopu a ponúkala ich na jednej obrazovke. Adobe sa však z tejto chyby poučilo a preto sa rozhodlo, že rozdelí funkcie do samostatných aplikácií, kde sa každá môže naplno venovať jednej konkrétnej funkcii. Takto vznikli samostatné aplikácie Photoshop Mix, Shape CC, Color CC, Brush CC a Comp CC, a čoskoro sa k nim pridá aplikácia, ktorá je zatiaľ označovaná ako Project Rigel.

Bude sa jednať o nástroj, ktorý využije možnosti retušovania fotiek na maximum, čo zrejme ocenia viacerí užívatelia vzhľadom k tomu, že klasická aplikácia Fotky neponúka možnosť retušovania priamo na obrazovke iPhonu, ale len na Macu. Pritom retušovanie na cestách by sa zišlo a Project Rigel to má čoskoro umožniť. Samotná aplikácia bude opäť freemium a bude používať predplatné Creative Cloud, čo je rozdiel oproti pôvodnej Photoshop Touch aplikácii, ktorú si mohli užívatelia zakúpiť ako jednorázový nákup v hodnote okolo 10€. Nebude ale vyžadovať predplatné pre použitie fotiek z Dropboxu, Facebooku alebo z fotogalérie. Vychádza v októbri/říjnu pre iPhone aj iPad.

Project Rigel bude zároveň zrozumiteľný a bude používať bežné slová namiesto tých, ktoré používajú profesionálni fotografi – napríklad miesto funkcií „Dodge“ a „Burn“ tu budú názvy „Lighten“ a „Darken“, čiže zosvetliť a stmaviť. Aplikácia tiež bude podporovať orezávanie, prispôsobovanie, retušovanie, vyhladzovanie, farbenie, kreslenie a tiež vignetu. Rovnako tak pribudne menu Liquify, v ktorom bude dostupný nástroj na rozpoznávanie tvárí a umožní upravovať jednotlivé prvky na tvári – ako sú oči, nos alebo ústa. Táto funkcia neskôr pribudne aj do Photoshopu na PC.

Adobe Project Rigel

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.