Zavřít reklamu

iPhone 6s Rose Gold iconV noci sa objavila na internete správa, podľa ktorej by mal Apple organizovať svoj tohtoročný iPhone event na úplne novom mieste. Spoločnosť má podľa všetkého záujem použiť úplne novú lokalitu, skoro tak ako minulý rok, keď sa po 30-tich rokoch vrátila do Flint Center, kde akoby na počesť Macintoshu oznámila najnovší prírastok do ponuky, Apple Watch. Tento rok by sa malo ale všetko konať v divadle Bill Graham Civic Auditorium, aj keď to ešte nebolo oficiálne potvrdené. Podľa papierov si budovu na začiatok septembra/září prenajala neznáma firma Adams & Associates, ktorá získala povolenie odstrániť z budovy okná len preto, aby na ne umiestnila logo hviezdy so skutočne zvláštnym tvarom.

Lenže ako sa zdá, hviezda môže byť v skutočnosti len placeholderom, aby Apple, náš obľúbený tajnostkár, neodhalil v dokumentoch svoje logo. Samotná hviezda má ale črty, ktoré naznačujú, akoby horný cíp smeroval podobným smerom ako smeruje stopka na logu spoločnosti Apple. Jeden z nákresov však ukazuje niečo iné, než hviezdu – ukazuje objekt, ktorý je pripevnený na mieste, kde sa obvykle nachádza okno, ale je zaoblený, skoro ako logo Applu – ako vieme, symbol hviezdy nemá žiadne oblé časti.

Bill Graham Apple logo

Poďme sa však pozrieť na budovu samotnú. Prípravy sú pozoruhodne veľké a Apple drží všetko v maximálnom utajení – dokonca si na ochranu budovy neprivolal len bezpečnostnú firmu, ale aj samotnú mestskú políciu San Francisca (SFPD). Táto skutočnosť pobúrila istého obyvateľa mesta, ktorý sa zamyslel, či za službu zaplatili obyvatelia alebo súkromník. Mešťan teda zisťoval informácie na mieste a odhalil, že by tu malo dôjsť k predstaveniu nového produktu spoločnosti Apple. Nemal bližšie informácie, ale už len to bol náznak, že Apple sa pripravuje na niečo veľmi výnimočné. Vybral si totiž budovu, ktorá je pozoruhodne veľká a v jej hľadisku je kapacita až pre 7 000 ľudí v prípade, že by stáli. Ľudia tu budú ale sedieť a tak bude ich počet menší, čo na druhú stranu veľmi nevadí, keďže hala je dostatočne veľká a vyzerá to, že na predstavenie iPhone 6s bude pozvaných oveľa viac ľudí, než na dávnejšie predstavenia. Okrem miest v hlavnom hľadisku sa tu ešte nachádza druhé poschodie a orchestrisko, ale tento priestor bude počas Apple eventu použitý ako miesto na sedenie.

starlogo2-800x544

Čo nás privádza k otázke – je iPhone 6s hlavný program? S istotou môžeme povedať, že nie, keďže ide o medzigeneráciu a staršie modely, 5s a 4s, boli predstavené v konferenčnej hale priamo v sídle Applu. Tá má oveľa menšiu kapacitu, než stredisko Yerba Buena alebo toto divadlo. Čaká nás teda veľmi veľká akcia, na ktorej bude predstavený ešte minimálne jeden veľký produkt. Veľká novinka, na ktorú sa dlho čaká. Ale čo to bude? Môže to byť iPad Pro? Alebo nám Apple v divadle ukáže budúcnosť televízie? Alebo obidve? Konieckoncov aj samotná spoločnosť povedala, že nestihla oznámiť všetky novinky na WWDC a musela sa zmestiť do 2-hodinového programu. Ani to nestihla a event trval 2,5 hodiny, takže bol naozaj veľmi dlhý. A je možné, že tohtoročné predstavenie iPhonov bude trvať viac ako hodinu. Na záver ešte perlička – na tomto istom mieste bol predstavený Apple II.

Bill Graham Civic Auditorium

*Info: Bill Graham Civic Auditorium; BeyondChron.org

Dnes nejčtenější

.