Zavřít reklamu

iPhone 6s iconNěkdo touží vlastnit nejnovější Apple zařízení tak moc, že je ochotný ukrást téměř cokoli. Tato věta by se hodila k nejnovějšímu případu, kdy se náctiletý mladík při návštěvě historického města Pompeje rozhodl, že ukradne neocenitelný artefakt, který přežil výbuch sopky, kdy popel zasypal celé město včetně spících obyvatel.

Některé budovy a předměty totiž ničivý výbuch přežily a jsou tak neocenitelnými, téměř 2000 let starými artefakty. Mladík se rozhodl, že si z jednoho částečně nezničeného domu vezme ze střechy jednu jedinou tašku a tu pak prodá na eBay. Naneštěstí ho při činu viděl jiný americký turista, který incident nahlásil tamním hlídačům a ti mladíkovi prohledali batoh, kde tašku našli. Teenager původem z Nizozemska byl předán policii, kde při výslechu uvedl, že hodlal tašku prodat na eBay a za peníze si koupit nejnovější iPhone, kterým pravděpodobně myslel brzo představený iPhone 6s.

Nicméně, i když se z jednoho úhlu pohledu jedná o neocenitelný a historický artefakt, z druhé strany je jeho prodejní cena velmi nízká, jelikož se jen jedná o pouhou tašku z obyčejné střechy. Na hodnotě jí akorát přidává fakt, že pochází z Pompejí, ale i tak by za ní mladík nedostal více než $600, což by mu nestačilo ani na nákup nejlevnějšího iPhone 6.

tenn prison
*zdroj obrázek: thedailybeast

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.