Zavřít reklamu

iPhone 6s Rose Gold iconPredstavenie iPhonu 6s je za rohom a u dvojice telefónov sme do dnešného dňa videli prakticky len dva alebo tri úniky súčiastok a kopu správ od analytikov a zdrojov z tovární. Tento rok je skrátka veľmi chudobný na úniky, no zdá sa, že s blížiacim sa dátumom predstavenia sa začínajú objavovať prvé obsiahlejšie úniky. Najnovší je ale veľmi zaujímavý – nejedná sa tak celkom o únik, ani o predbežný pohľad na hotový telefón, a už vôbec sa nejedná o čínsky fake. Tentoraz máme totiž pohľad na akýsi frankenstein-phone, ktorý vznikol po tom, ako istý zdroj namontoval uniknutú základnú dosku a displej z iPhonu 6s do iPhonu 6. Ako ukazuje, doska je funkčná a zariadenie sa dá zapnúť, ale namiesto iOS sa tu načíta len ikona ozubeného kolesa.

Už to je ale dostatočný dôkaz, že komponenty, ktoré dávnejšie unikli z továrne, boli pravé. Čo je diskutabilné, je prítomnosť Force Touch technológie v displeji, ktorý unikol. Momentálne totiž neexistuje žiadny spôsob, ako potvrdiť, či displej ponúka dve úrovne stlačenia, ale zas kovová krytka displeju už k nemu nie je primontovaná, ale prilepená. Uniknutá základná doska tiež odhalila nejaké tajomstvá, menovite je tu nový LTE modem Qualcomm MDM9635, vďaka ktorému bude iPhone 6s podporovať ešte väčšie množstvo LTE sietí a taktiež sa vo vnútri nachádza novší prijímač rádiových frekvencií.

Nový čip je vyrobený s pomocou 28-nm procesu, čo je veľký skok oproti 65-nm čipu vo vnútri iPhonu 6. Navyše, v iPhone 6s sa už nenachádza čip pre agregáciu operátorov, keďže jeho funkcia bola zakomponovaná priamo do nového prijímača. Spojenie dvoch čipov do jedného a využitie pokročilejšieho výrobného procesu sa priaznivo odrazia na spotrebe. Novinkou je tiež procesor Apple A9, lenže tu sa jedná o predprodukčnú vzorku a nie sú na ňom napísané žiadne informácie. Čip je ale zhruba o 10% väčší oproti A8, čo môže naznačovať, že procesor bude mať tri jadrá, prípadne doň ukryl niektoré komponenty, ktoré boli predtým rozmiestnené v samostatných čipoch na doske.

iPhone 6s boot

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.