Zavřít reklamu

Apple Watch - iconVe svých 14 jsem ještě ani nevěděl, co nějaký iOS nebo iPhone vůbec je. Možná jsem o tom někde slyšel, ale tehdy jsem měl sotva tak na balíček Orbitek a jednu Snickersku ze školního automatu, natož abych měl na nějaký iPhone či dokonce MacBook. Doba se mění a s ním i zájmy náctiletých. Někteří si možná myslí, že ta dnešní mládež dokáže jen sedět u počítače nebo ťukat do mobilu na Messenger nějaký zprávy, jenže mám takový pocit, že na druhou stranu se objevuje mnohem více mladých vývojářů, kteří mají velký potenciál a já jim popravdě závidím.

Důkazem je Billy Ellis, který vzal své Apple Watch, které na první pohled vypadají zcela normálně, ale nahrál do nich iOS 4.2.1, který Apple vydal už v roce 2010. Ve 14 letech docela slušný výkon. Sám sebe popisuje jako vývojáře iOS aplikací a tweaků. Své video umístil na YouTube, tudíž si ho můžete přehrát níže.

Je vidět, že systém si s hodinkami příliš nerozumí. Je hodně pomalý a jak sám vývojář popsal, jen těžko se ovládá, tudíž je na hodinkách poměrně nepoužitelný. I tak je zajímavé, že něco podobného lze na Apple Watch spustit a používat. Není ale zcela jasné, zda by šly otevřít i další aplikace v systému, jelikož Billy nic jiného neukázal.

Apple Watch iOS 4

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.