Zavřít reklamu

VHS CamcorderDnes je už nemysliteľné, že by niekto vytiahol veľkú kameru s rozlíšením, ktoré je nižšie než HD alebo Full HD. Lenže 20 alebo 30 rokov dozadu takéto pojmy nikto nepoznal a vtedy bol majster ten, kto so sebou zobral zhruba 40-cm veľkú čiernu krabicu a nahrával obraz na kazetu. Viete si predstaviť, že by tak nahrával aj váš iPhone so všetkými tými vecami nedostatkami ako je zrnitý obraz alebo slabšie farby? Tak presne to môžete spraviť so svojim iPhonom vďaka aplikácií, ktorá sa volá VHS Camcorder a ktorá vám môže pripomenúť, aké to bolo nahrávať pred 20-timi rokmi. A možno to bude zaujímavá skúsenosť, len si predstavte že by ste to potrebovali do videoklipu alebo do videa, na ktorom pracujete a chcete pri jeho tvorbe používať len iPhone.

Aplikácia prináša aj jednu zásadnú vec, ktorá posunie vašu filmársku kariéru ďalej – viete si nastaviť dátum, kedy bolo video nahrané. Alebo kedy chcelo byť nahrané, aby to vyzeralo autenticky. V nastaveniach tiež máte možnosť vybrať si, či chcete točiť čiernobiele alebo farebné video a taktiež môžete nastaviť, že ak sa vám trasie ruka, odrazí sa to aj na výslednej kvalite. Znížiť kvalitu obrazu môžete aj pohybovaním prstu po obrazovke. Je tu prítomný aj zoom a aj nižšia kvalita zvuku, pretože tu budete počuť zvuky typické pre VHS. Aplikácia má inak jednoduché prostredie, ktoré môžu poznať všetci, ktorí zažili éru veľkých videokamier. Okrem toho si môžete zvoliť plynulosť videa (6, 24, 25, 30fps) a máte tu aj niečo, o čom ste mohli pred 20-30 rokmi len snívať – sharovanie na sociálne siete.

Autor si za svoj výtvor pýta 4€ ale myslím, že je to celkom príjemná cena vzhľadom k tomu, koľko práce bolo vynaloženej do realizácie tohto skutočne originálneho nápadu.

VHS Camcorder app

Source: Gizmodo

Dnes nejčtenější

.