Zavřít reklamu

Dr DreUž len skutočnosť, že Apple do svojich kruhov prijal jedného z najslávnejších rapperov všetkých dôb, zaujala milióny ľudí po celom svete. Nie vždy sa totiž stane, že by nejaká spoločnosť zamestnala slávneho umelca a hodlala s ním spolupracovať aj po tom, čo pod vplyvom alkoholu zverejnil video, na ktorom viacmenej potvrdil kúpu Beats. Lenže Dr. Dre je rapper a vystupuje na scéne, kde si môže dovoliť niečo, čo by si iní jednoducho nedovolili. No a teraz nastal čas na ospravedlnenie. Apple sa totiž verejne ospravedlnil za Dreho vyčínanie a nielen za to, ale všeobecne za jeho minulosť, ktorú zvečnil vo filme Compton. Dr. Dre vyrastal práve v tejto kontroverznej štvrti, kde ste mali v 90-tych rokoch istotu iba vtedy, keď ste si obliekli údržbárske oblečenie.

Ospravedlnenie Applu prichádza v čase, kedy spoločnosť robila veľkú reklamu filmu Compton – okrem toho, že ponúkala exkluzívnu premiéru soundtracku, na ktorom Dr. Dre pracoval v uplynulých rokoch, Apple tiež začal predávať limitovanú edíciu Beats Solo2 a Beats Studio s motívom Straight Outta Compton. Apple zrejme nerátal s tým, že minulosť rappera z gangsterskej štvrte je inakšia než minulosť zakladateľa spoločnosti a zrejme ju prekvapilo, keď bolo vo filme stvárnené aj násilie na ženách, ktoré sa naozaj dialo. Apple sa preto rozhodol ospravedlniť a rovnako tak sa ospravedlnil aj samotný Dr. Dre pre denník New York Times.

Rapper vo vyhlásení pre denník vyhlásil: „Pred 25 rokmi som bol mladý chalan, ktorý pil veľmi veľa a nemal jasnú predstavu o budúcnosti. Ale to neospravedlňuje moje chovanie. Som ženatý 19 rokov a každým dňom pracujem na tom, aby som bol lepším mužom pre svoju rodinu a cestou životom si nechám radiť. Robím všetko preto, aby som už nikdy viac nepripomínal toho muža zpred 25-tich rokov. Ospravedlňujem sa ženám, ktorým som ublížil. Hlboko ľutujem, čo som spravil a viem, že to navždy poznačilo životy nás všetkých.“

K tomu sa ešte ozval tlačový hovorca spoločnosti Apple, ktorý vyhlásil ospravedlnenie, ktoré prišlo viacerým ľuďom zvláštne vzhľadom k tomu, ako intenzívne Apple propagoval životopis kontroverzného rappera: „Dre sa ospravedlnil za chyby, ktoré urobil v minulosti a vraví, že už nie je tou osobu, ktorou bol pred 25 rokmi. Veríme v jeho úprimnosť a po rok a pol dlhej spolupráci máme dôvod veriť, že sa naozaj zmenil.“ Spoločnosť nedávno tiež oznámila, že skladby z albumu Compton boli prehrané 25 miliónov krát. Album mimo iného obsahuje skladbu Loose Cannon, v ktorej vystupuje aj Xzibit. Na konci skladby sa nachádza vymyslený skit, v ktorom sa háda muž so ženou a ich hádka končí výstrelom…na ženu.

https://youtu.be/guMFKBXp544

drephoto

*Zdroj: New York Times

Dnes nejčtenější

.