Zavřít reklamu

xapple-stocks.jpg.pagespeed.ic.T6kfqLM2qJAkcie Applu dnes po dlouhé době nečekaně klesly pod $100 za kus. Naposled klesly pod hranici 100 dolarů v říjnu minulého roku. V pátek byly APPL akcie na hodnotě $105,76, jenže přes víkend, respektive dnes ráno klesly k 95 dolarům za kus. Investoři jsou však v klidu a v poklesu vidí jen příležitost pro nákup dalších akcií za nižší cenu. Očekává se totiž, že jakmile společnost představí nové iPhony, iPady, Apple TV a vydá iOS 9 a OS X El Capitan do konce října, tak půjdou akcie opět nahoru.

CEO Applu, Tim Cook, ale zůstává nadále optimistický a ujišťuje investory, že velká čísla se ještě budou odehrávat v Číně, což bude mít výrazný dopad na růst společnosti. Cook napsal, že jen zřídkakdy reaguje na pohyb akcií společnosti, ale vzhledem ke komentářům mnoha investorů se rozhodl reagovat. Apple prý každý den získává informace, jak si vede na čínském trhu a jejich silný růst nadále přetrvává z července a začátku srpna. Aktivací nových iPhonů prý jen přibývá především v posledních několika týdnech a App Store trhá v Číně také rekordy. Tim Cook ještě upřesnil, že sice nemůže předvídat budoucnost, ale věří, že Čína pro společnost představuje nebývalou příležitost v dlouhodobém růstu.

Pondělní ráno nevypadalo pro Apple příliš optimisticky, ale během našich odpoledních hodin se akcie opět vrátily na páteční hodnotu, tudíž je vše zase v pořádku, ale stále mají co dohánět, aby se vyrovnaly červencové hodnotě $132,07.

AAPL-Dow-Jones-Downturn

*zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.