Zavřít reklamu

alucableduo1_iconKomu se z jakéhokoliv důvodu nerozbil napájecí kabel k telefonu, jako by nebyl. Obvykle tento problém můžete vyřešit koupí dalšího kabelu za několik stovek korun nebo můžete sáhnout pro levnější varianty, které sice stojí méně, ale odráží se v tom jejich kvalita. Potom je tu ale možnost si místo klasického napájecího kabelu koupit trochu dražší variantu, zato ale kvalitnější a sluší se říct, že i pěknější. Osobně, pokud bych neměl zvolit příslušenství přímo od Applu, tak zvolím produkty značky Belkin, protože tahle firma má dlouhou tradici v prodeji příslušenství k produktům Apple. Dnes se ale podíváme na kvalitnější a hodnotnější napájecí kabel AluCable Duo. Zajímá vás, v čem je tento kabel před klasickým kabelem přímo od Apple? Dnes se dozvíte proč například zvolit tuto alternativu.

Když si chcete koupit klasický kabel od Apple, tak si připravte 580 Kč, to jen za půl metrovou nebo rovnou metrovou variantu. Pokud byste chtěli kabel s délkou dva metry, tak se cena nebezpečně blíží k tisícikoruně. Ceny nejsou nic lákavého a zde musím podotknout, že USB-microUSB kabely se prodávají výrazně levněji. Pojďme si tedy říct o alternativě v podobě AluCable Duo. Když jsem se tak rozepsal o cenách, zmíním rovnou cenu i tady. AluCable se prodává za 25 dolarů, což při současném kurzu činí něco kolem sedmi stovek i s DPH.

alucableduo3_icon

V první řadě, nedoporučuji kupovat AluCable Duo jako alternativu ke klasickému Apple kabelu. Důvod je jednoduchý, jediné co nabídne navíc je kvalitnější zpracování. Ovšem pokud se vám, jak jsem již zmiňoval, váš stávající kabel zničí, tak potom si jednoduše musíte koupit napájecí kabel a v tento okamžik můžete koupit na Apple kabel za šest set nebo si stovku připlatit a můžete mít kvalitnější kabel, který vydrží i nějaké to kroucení.

Na kabelu najdete jak klasické USB, tak i microUSB a stejně tak i Lightning konektor. Výrobce se chlubí tím, že konektory jsou vyrobeny z hliníku a já můžu snad jen doplnit, že z obrázků bych to tak tipoval. Cenu jsem už zmiňoval, jedná se o 25 dolarů, ale na stránkách výrobce se nikde neobjevuje délka kabelu, protože na jednom z renderů to vypadá, že kabel měří metr, ale je tam i render, na kterém bych délku odhadl na dva metry. Pokud se vám tento kabel líbí, chtěli byste mít doma trochu kvalitnější kabel a váš stávající se vám právě porouchal, tak je kabel AluCable Duo velice dobrou náhradou.

  • AluCable Duo si můžete zakoupit na oficiálních stránkách výrobce za 25 dolarů
alucableduo2_icon

Dnes nejčtenější

.