Zavřít reklamu

one-more-thingŠvajčiari nie sú z Apple Watch dvakrát šťastní a platí to najmä o spoločnosti Swatch, ktorá má problém s Applom prakticky od momentu, čo predstavil svoje hodinky. Riaditeľ švajčiarskej hodinárskej firmy niekoľkokrát otvorene kritizoval Apple a dokonca ho chcel žalovať v prípade, že sa hodinky budú volať iWatch, kvôli podobnosti s iSwatch. Spoločnosť však teraz spravila krok, ktorý si svet nevie poriadne vysvetliť a dalo by sa povedať, že je to výsledok zúfalstva, aké pociťuje riaditeľ Swatch. V jej portfóliu totiž po novom nájdeme novú ochrannú známku, ktorá je veľmi známa fanúšikom Applu: One More Thing.

Swatch si nechalo zaregistrovať známku na toto pomenovanie v máji/květnu v Nemecku, ale získalo ju len teraz. Je to rozhodne vtipné vzhľadom k tomu, že práve touto hláškou Tim Cook oznámil prvú generáciu Apple Watch a bolo to prvýkrát, čo túto vetu použil na oznámenie nového produktu Tim Cook a nie Steve Jobs. Swatch tým však spraví aj nemalú službu Applu – hlášku totiž začalo v posledných rokoch používať aj Xiaomi, inovátor z Číny, ktorého produkty sa až nápadne podobajú na tie od Applu a jej CEO Lei Jun sa zhodou náhod oblieka podobne ako Jobs.

Elmar Mock, ktorý je spoluzakladateľom značky Swatch tiež na adresu Swatch vyhlásil, že ak Apple predstaví svoje hodinky, bude to mať nemalé následky na celý trh tradičných hodiniek a ovplyvní to aj počet pracovných miest vo Švajčiarsku. Následne sa však začali objavovať informácie, že aj Swatch vstúpi na trh inteligentných hodiniek so systémom Android Wear, pričom jeho hodinky by mali byť jedny z tých prémiových.

One More Thing

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.