Zavřít reklamu

App Store iconVývojáři pro ikonu své aplikaci mohou použít tisíce různých barev, které uživatele zaujmou, ale podle nejnovějšího průzkumu společnosti Appbot to vypadá, že si vybírají v podstatě stále ty samé barvy. Působí to totiž jako kdyby vývojáři měli jen půlku krabičky pastelek a druhou ignorovali nebo ztratili. Možná mají zjištěno, co na uživatele zapůsobí nejlépe a možná taky ne.

Stuart Hall z Appbot totiž vzal nejpopulárnější aplikace z App Storu a vygeneroval na barvách jejich ikon tzv. ikongrafiku, kde můžete vidět, jaké barvy pro ikony jsou ty vůbec nejpoužívanější. Stuart vzal 200 nejpopulárnějších placených aplikací a 200 nejpopulárnějších aplikací zdarma. Velikost ikon je pak přímo úměrná oblíbenosti neboli stahovanosti jednotlivých aplikací.

Jak můžete vidět na obrázcích níže. vývojáři používají vlastně jen modrou a červenou, občas se odváží udělat zelenou nebo žlutou ikonu. Jen zřídkakdy se setkáme například s růžovou a o takové tyrkysové nemůže být pomalu ani řeč, přitom je to poměrně zajímavá barva. Podobně se situace vyvíjí u ikon Mac aplikací.

Co za tím stojí nebo čeho je používání v podstatě jen dvou barev důkazem, není zcela jasné. Možná mají vývojáři zjištěno, že jedině ta jejich aplikace zaujme, jelikož je nějakým způsobem výrazná a uživatel si jí pravděpodobněji v té záplavě všimne. Na druhou stranu jsou možná prostě jen nudní a nechtějí se pouštět do nějakých extrémů.

Pokud jste vývojář, tak vás možná výsledek donutí zamyslet se nad tím, že u své příští aplikace zvolíte jinou barvu. Ale dost možná na druhou stranu zjistíte, že byste pro příště měli raději zvolit jistotu a jít do červené nebo modré.

Top 200 placených aplikací

1*dpurS0NLb3TQT_WtUCBdRQ

 

Top 200 aplikací zdarma

1*3WUIs4yXvHbGmQpUCOVIrw
1-1-9I0aoDNEuOLFiN2M1_WA

*zdroj: cultofmac, medium

Dnes nejčtenější

.