Zavřít reklamu

10575-2886-140923-iPhone_6_Plus-Bend-lAféra bendgate spôsobila svoje a zdá sa, že Apple u tohtoročného iPhonu použije kvalitnejšiu zliatinu hliníku, než akú používal u iPhone 6. Spoločnosť by tento rok mala použiť rovnakú zliatinu ako pri Apple Watch Sport, teda hliník série 7000, známy tiež ako letecký dural vzhľadom k tomu že sa používa aj v letectve na výrobu lietadiel. Pôvodne spoločnosť používala hliník série 6000, čo síce pekne pasovalo k menu iPhone 6, ale moc mu to nepomohlo, ak išlo o pevnosť materiálu. Silnejšie telo by malo byť navyše ďalej posilnené titanovou výstuhou presne tak ako novšie modely iPhone 6 a 6 Plus.

Najnovšie sa na internete objavili informácie priamo zvnútra hliníkového šasi iPhonu 6s. Tie potvrdzujú prítomnosť 5% zinku, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou duralu Al-7000. Okrem toho sa v tele nachádza priemerne 8% železa, aj keď percento železa nájdenom v zliatine sa líši v závislosti od kusu, ktorý bol testovaný. Samotné telo je  V niektorých vzorkách sa totiž nachádzalo takmer 20% železa. Za zmienku však stojí, že horčík, ktorý je po boku zinku jednou z troch kľúčových súčastí tohto odolného materiálu, sa nachádzal len v prvej vzorke.

Šasi iPhonu 6s je ďalej chránené proti korózii vrstvičkou oxidu hlinitého, pričom táto vrstva je prakticky neviditeľná voľným okom – má hrúbku len 10 mikrónov. Vrstva zároveň slúži na anodizáciu tela, vďaka čomu môže Apple prísť s novými odtieňmi zadného krytu. Len pre zaujímavosť, pred malou chvíľou sa na internete objavilo video údajne z Cupertina, ktoré má zobrazovať jednu z reklám na nový iPhone 6s, v ktorej môžeme vidieť telefón vo farbách iPhonu 5c. O reklame ale všeobecne koluje názor, že ide o podvrh. Na druhú stranu, nikto presne nevie, aký bude iPhone 6s a až do 9.9.2015 môžeme špekulovať, aké bude 6s. Je ale jednoznačné, že bude až dvakrát tak pevný ako predošlý model, čo potvrdzuje aj bend test – zatiaľ čo iPhone 6 sa začal ohýbať už pri 13,6 kg, iPhone 6s sa začal ohýbať až po takmer 30 kg.

iPhone 6s shell
iPhone 6s shell composition

iPhone 6s bendgate

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.