Zavřít reklamu

Apple music iconZatiaľ čo u Apple Watch stále čakáme na nejaké oficiálne čísla, u Apple Music ich už máme, keďže Eddy Cue pred takmer dvomi týždňami povedal, že služba má 11 miliónov predplatiteľov. Lenže ako je známe, počet predplatiteľov nemusí znamenať počet aktívnych užívateľov a podľa nového prieskumu sa zdá, že služba nie je pre ľudí taká zaujímavá. Najnovší prieskum agentúry MusicWatch totiž zistil, že až 48% poslucháčov prestali službu používať a to už teraz v čase, kedy je služba dostupná úplne zadarmo.

Prieskum však odhalil aj ďalšie nie príliš lichotivé skutočnosti. Celkovo až 61% ľudí vraví, že si vypli možnosť automatického predplatného u služby, takže po skončení bezplatnej trial verzie im nebude strhnutý poplatok za ďalší mesiac užívania služby. Na druhú stranu je ale možné, že časť užívateľov si službu predsa len nakoniec obnoví. Konieckoncov, vzorkou pre výsledky prieskumu bolo 5 000 užívateľov žijúcich v USA starších ako 13 rokov. Spoločnosť si myslí, že slabší záujem o službu má na svedomí skutočnosť, že Apple neprišiel na tento trh ako prvý a že už vstúpil na trh, kde už existujú osvedčené a obľúbené služby, ako je napríklad Spotify.

Zaujímavé je aj, že z počtu užívateľov Apple Music len 30% počúva stanicu Beats 1 a len 27% používa službu iTunes Music Connect, teda sociálnu sieť, ktorá stavia na neúspešnom systéme Ping, ktorý (ne)fungoval dva roky, pokým ho Apple vypol. Tu je ale vidieť, že služba Connect je obľúbenejšia a neskončí v prepadlisku dejín. Ale aby sme o Apple Music nehovorili len v zlom, prieskum ukazuje, že až 28% platiacich užívateľov Spotify prešlo na Apple Music.

650x245xapple_music1-650x245

*Zdroj: New York Post

Dnes nejčtenější

.