Zavřít reklamu

Img4206.tifDnes vám přinášíme průvodce koupí běžeckých chytrých hodinek a fitness náramků. Pokud rádi běháte nebo například chcete začít, tak se jistě zajímáte o nositelnou elektroniku spojenou s běháním a všeho kolem. Což o to, počítat kroky vám mohou i hodinky za pár tisíc, ale pokud to s běháním myslíte vážně, tak by to opravdu chtělo nějaký ten propracovaný software, který vám detailně změří každý krok a všechny důležité informace o vašem výkonu zaznamená. Dnešní průvodce jsem rozdělil do několika segmentů, kterých byste se mohli nebo měli držet, pokud skutečně uvažujete nad koupí chytrých hodinek pro běžce. Možná jsem se moc upnul na chytré hodinky pro běžce, těch na trhu není zas tolik, takže klidně můžete uvažovat i nad koupí klasických chytrých hodinek, protože i ty mají mnohdy velice kvalitní software zaměřený na měření vašich kroků a výkonu při běhání.

Proč?
První se musíte ujistit, že o chytré hodinky opravdu máte zájem a proč si je potom chcete koupit. Pokud jste nadšený sportovec a běhání je váš koníček, tak už předpokládám, že nějaké hodinky máte. Jestliže každý den chodíte běhat, tak vám hodinky rozhodně mohou pomoci a mohou se stát vaším osobním trenérem. Hodinky vám ale mohou pomoci i začít běhat. Musím ještě uvést, že na App Store, Google Play Store nebo Windows Store můžete nalézt plno aplikací pro běhání, uvedu například Runtastic, Endomondo nebo Nike+. Tady je to důležité rozhodnutí, jestli vám bude stačit aplikace a telefon v pouzdře na bicepsu nebo jestli si koupíte chytré hodinky. Velice zde záleží i na ceně, protože většina těchto aplikací je zdarma s mikrotransakcemi, ale ceny chytrých hodinek se pohybují i kolem tří set dolarů.

Chytré hodinky x Chytrý náramek
Plno z vás si nejspíše řeklo, proč nemluvím spíše o chytrých náramcích. Chytré náramky jsou pro běhání zřejmě lepší. Rozhodl jsem se postavit náramky a hodinky proti sobě, protože mají některé funkce, které náramky nemají. Jedná se především o funkci ukazování času, kterou například náramky Moov nemají, i když já je osobně pokládám za nejlepší chytré náramky na trhu. Pokud je ale něco, čím hodinky disponují a náramky v drtivé většině ne, tak je to displej. Některé náramky mají vyhraněné místo pro pole diodek, ale to se nevyrovná klasickému displeji z hodinek ani náhodou. Displej na hodinkách znamená především možnost si statistiky o výkonu prohlédnout přímo na displeji hodinek a nemuset tak šmátrat do kapsy pro telefon. V tomhle souboji za mně vítězí hodinky.

up3-colors
Jawbone UP3

Kolik jste ochotni utratit?
Pokud jste ochotni zaplatit cenovku do čtyř tisíc korun, tak bohužel hodinky se vám zřejmě sehnat nepodaří. Seženete ale velice kvalitní chytré náramky typu Garmin vívosmart. Za tuto cenovku se ale budete muset rozloučit s funkcemi jako například GPS nebo samostatností, protože náramku se nebude moc chtít pracovat bez vašeho telefonu. Zmiňoval jsem, že hodinek za tuto cenovku moc neseženete, ale rozhodně se sluší poukázat na hodinky CooKoo2 Sporty Chic, což je sportovní alternativa k hodinkám CooKoo2, které jsme v redakci testovali. Za cenovku do osmi tisíc korun už dostanete slušné hodinky, které pobraly i nějakou tu krásu nebo velice pěkný a kvalitní náramek. Pro příklad mohu uvést například skvěle vypadající náramky Jawbone UP3 a UP2 nebo hodinky Garmin vívoactive.

Pokud jste ochotni za chytré hodinky zaplatit i částku přes osm tisíc korun tak máte velice široký výběr. Za zmínku stojí například hodinky Garmin Forerunner 620 nebo hodinky Apple Watch, které, pokud máte iPhone, vám nabídnou rovněž slušné fitness funkce. Tuto cenovku ale doporučuji zaplatit pouze v případě, že to s běháním myslíte opravdu vážně.

Novinka roku 2020: Kvalitní levné chytré hodinky s GPS Smartomat Squarz X GPS za 2 190,-

Garmin vívosmart
Garmin vívosmart

Jak vidíte záleží jen na ceně, pokud například chcete od svých hodinek aby uměly sledovat váš srdeční tep, tak to umí většina chytrých hodinek, ale chytré náramky v téhle funkci nejsou tolik stoprocentní. Pokud chcete mít na ruce hodinky, které jsou zaměřeny na design, tak já bych rozhodně směřoval k Apple Watch, i když jejich cena je v našem výběru nejméně příznivá. Doufám, že vám tenhle průvodce pomohl, pokud jste skutečně přemýšleli nad koupí chytrých fitness hodinek nebo fitness náramku a nemohli jste se rozhodnout.

apple-watch-sport1
Apple Watch

Dnes nejčtenější

.