Zavřít reklamu

signalOd príchodu iOS 7 môžeme vo vrchnej časti iPhonu vidieť silu signálu vyjadrenú v piatich bodkách, ktoré sú zafarbené podľa toho, aký silný je signál. Lenže ak ste trochu skúsenejší človek a zaujíma vás sila signálu v decibeloch, iPhone vám ju umožní zobraziť aj v číslach. Navyše, jedná sa len o skryté nastavenie telefónu a pre jeho aktiváciu nepotrebujete mať ani jailbreak, takže si ho môžete vyskúšať prakticky hneď teraz. A o čo sa jedná? V podstate prepnete telefón do režimu Field Test Mode, teda do režimu, ktorý je určený hlavne pre technikov, ktorí potrebujú testovať silu signálu v teréne.

Ako to vlastne funguje? Zobraziť silu signálu v číslach môžete aj dočasne, ale v tomto návode sa sústredíme hlavne na spôsob, ako mať čísla miesto bodiek až do chvíle, kedy sa to rozhodnete vrátiť späť.

  1. Otvorte aplikáciu Telefón a „zatelefonujte“ na číslo *3001#12345#*. Následne sa vám otvorí aplikácia Field Test, očividne prispôsobená pre staršie zariadenia.
  2. Nevypínajte ju! Po vypnutí sa totiž všetko vráti do normálu! Držte tlačidlo Power Button, pokiaľ sa na obrazovke neobjaví možnosť vypnúť mobil
  3. Namiesto toho, aby ste ho vypli, podržte Home Button na približne 5 sekúnd, čím sa vrátite z aplikácie Field Test na domovskú obrazovku. Zároveň vám ostanú čísla miesto bodiek.

Pokiaľ chcete zmeniť všetko do normálu, potom stačí znovu otvoriť aplikáciu Field Test a vypnúť ju cez domovské tlačidlo. Pre zaujímavosť, najvyšší signál sa pohybuje okolo úrovne -50 dB, zatiaľ čo najnižší sa pohybuje až okolo -113 dB.

Jak na iPhone zobrazit silu signalu v cislech

*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.