Zavřít reklamu

iPhone 6s iconMinulý týden se objevil pochybný benchamrk iPhonu 6s, který prozrazoval, že nejnovější telefon od Applu opět nabídne pouze 1GB RAM, což mnoho čtenářů zklamalo. Nicméně v článku jsme upozorňovali, že se jedná o neověřený a pochybný zdroj, a proto bychom mu neměli příkládat tolik důležitosti, jelikož jeho autor se chtěl pravděpodobně jen zviditelnit, což možná zapůsobilo a proto fotografii po nějaké chvíli smazal.

Nejnovější únik, který působí věrohodněji, jelikož je umístěný přímo na oficiálních stránkách Geekbench, však prozrazuje mnohem pozitivnější informace. Technický blog TechTastic totiž zveřejnil fotografie benchmarku iPhone 6s. Na snímku se objevuje iPhone 8,2, což by měl být podle nedávno zveřejněných informací iPhone 6s, a informuje, že menší iPhone nabídne tříjádrový procesor A9 o taktu 1,51 GHz a 2GB RAM.

TechTastic ještě odhlalil srovnání výkonu s iPadem Air 2, který disponuje tříjádrovým procesorem A8X o taktu 1,5 GHz. Pokud je opravdu testovaný iPhone 6s, tak by podle snímku měl nabídnout srovnatelný nebo dokonce o něco vyšší výkon, než nejnovější tablet z dílny Applu, což by znamenalo poměrně vysoký výkonnostní nárůst oproti předchozí generaci. Procesor A9 má být totiž díky 14/16nm technologii výkonnější, ale úspornější, než jeho předchůdce, který je používán v iOS zařízeních z roku 2014.

Server 9to5Mac během víkendu také zveřejnil svůj názor na procesor A9, který byl napsán na základě vlastních odhalení, kde nechyběl ani benchmark nejnovější procesoru. Server ukazuje i porovnání s předchozími modely čipů od Applu, kde je jasně vidět, že nárůst ve výkonu je opravdu obrovský. Na benchmark iPhonu 6 se můžete podívat zde a na benchmark iPhonu 6s pak zde.

geekbencha9

Předpokládá se, že Apple představí nový iPhone 6s, iPhone 6s Plus a novou Apple TV už 9. září, tedy přibližně za tři týdny. Samozřejmě až na konferenci se dozvíme, co si pro nás společnost doopravdy přichystala, ale dosavadní úniky naznačují poměrně výrazný skok oproti loňskému modelu.

iPhone 6 Geekbanch benchmark
iPhone 6s vs iPad Air 2 benchmark
iPhone 6s

Dnes nejčtenější

.