Zavřít reklamu

App Store iconDostať sa do sekcie Featured v App Store, to je sen každého vývojára. Predsa len, vymysleli ste skutočne inovatívnu aplikáciu a bola by škoda, keby plávala niekde v hlbinách App Storu, keď vás môže vyniesť na vrchol. Lenže aj keď platí, že risk je zisk, niekedy je lepšie počkať a poriadne si premyslieť, či to chcete risknúť. Na túto tému sa totiž najnovšie vyjadril investor M.G. Siegler, ktorý má vo svete investícií veľké meno. Je to totiž človek, ktorý financuje startupy od roku 2005, prispel na založenie serveru TechCrunch a rovnako tak je generálnym partnerom Google Ventures. Preto môže byť jeho nasledujúca rada veľmi veľkým prínosom pre začínajúcich vývojárov.

Keď vás Apple kontaktuje a dá vám možnosť zviditeľniť sa v App Store, je to ponuka, ktorá sa len tak neodmieta. Je jasné, že každý by ju okamžite prijal, ale treba si dávať pozor. Existujú totiž dva hlavné problémy, kvôli ktorým to pre vás nemusí byť veľká výhra. Ak je Vaša aplikácia zadarmo, je vysoko pravdepodobné, že vaša aplikácia má zrazu desiatky tisíc stiahnutí, ale nezarobíte na nej. Prečo? Pretože veľa ľudí si ju stiahne presne kvôli tomu, že je zadarmo a možno jedného dňa si ju aj stiahnu na svoj telefón a začnú ju používať. Ale stále je tam to možno.

A ďalší problém je verzia 1.0. Je to úplne prvá verzia vašej aplikácie a pokiaľ ste ju netestovali s dostatočne veľkým publikom cez TestFlight, asi len ťažko viete, aký bude názor verejnosti. A od toho sa môže odraziť aj váš úspech. Ak je verzia 1.0 zlá a stiahli si ju tisíce ľudí, nečakajte, že vám budú veriť v budúcnosti. Všetci sa zrazu začnú sťažovať, že vaša aplikácia má kopu chýb a že nechápu, ako mohol Apple dať niečo takéto do sekcie Featured. A následuje vymazanie aplikácie zo zariadení a strata užívateľa – je len malá šanca, že by sa užívateľ vrátil k vašej aplikácii, keď ste ho už raz sklamali. Ako bonus dostanete kopu nízkych hodnotení.

Takže ponaučenie znie, testuj testuj testuj a zdokonaľuj. Až keď budete mať aplikáciu otestovanú dostatočne veľkým počtom beta testerov a na rôznych zariadeniach, až potom sa môžete pripraviť na to, že aplikáciu vydáte a budete čakať, či vám Apple ponúkne zviditeľniť aplikáciu.

Featured Doporučené App Store

*Zdroj: Medium

Dnes nejčtenější

.