Zavřít reklamu

iOS 9Prozatím, co všichni čekáme na iOS 9, který by měl vyjít společně s iPhone 6s, Apple už v součastnosti testuje iOS 9.1, jelikož inženýři z Applu navštěvují server MacRumors, kde si bystří redaktoři všimli, že se jim ve statistikách objevil nový systém, ze kterého uživatelé na jejich web přistupují.

Statistiky přístupu telefonů s iOS 9.1 začínají 21. července, o den později se návštěvnost začala zvedat a k desítkám vrcholila až do 28. července. V srpnu je ale návštěvnost ze zařízení s iOS 9.1 mizivá a jen přibližně před týdnem zavítalo na server několik málo uživatelů. MacRumors dodal, že většina přístupů byla z iPadu Air nebo z iPadu mini. Poté ještě uživatelé přistupovali ze zařízení, které má stejnou velikost displeje jako iPhone 6 Plus. Není ale jasné, zda inženýři na web přistupovali ze současných Apple zařizení nebo například z iPhonu 6s Plus a iPadu mini 3.

ios_9_1_jul2015

Není jasné, proč se Apple dva týdny věnoval testování iOS 9.1, když má jistě plné ruce práce s iOS 9, ale může za tím jistě stát zkoušení iPadu Pro nebo iPadu mini 4, jelikož oba nové tablety by se měly již brzy začít vyrábět ve velkém. Není ani zcela jisté, co by měla aktualizace iOS 9.1 přinést, ale uvažuje se o speciálních funkcích pro iPad Pro s 12,9″ uhlopříčkou, který by mohl uživatelům nabídnout nové možnosti při zacházení se systémem na velkém displeji nového iPadu. Právě proto je zcela logické, že iOS 9.1 vyjde zároveň se zahájením prodeje iPadu Pro někdy v listopadu, jak to bývá u iPadů zvykem.

Na videu níže od MacRumors se můžete podívat, o čem všem se spekuluje v souvislosti s iPadem Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=RQWcxJ53VZ4

iPad Pro

Dnes nejčtenější

.