Zavřít reklamu

OneHandWizard iconZatímco prodejní rekordy iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus jasně dokazují, že větší uhlopříčka byla velkým lákadlem pro zákazníky pořídit si nejnovější smartphone od Applu, tak na druhou stranu si někteří uživatelé občas nevědí rady s velkým displejem, jelikož dlouhá léta předtím byli zvyklí na iPhone s uhlopříčkou 4″ respektive 3,5.“ Apple proto společně s iOS 8 představil pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus funkci, kdy stačí 2x poklepat na Touch ID a obsah na obrazovce se posune dolů, abyste i na horní okraj dosáhli jednou rukou.

Funkce je to sice do jisté míry promyšlená, ale na druhou stranu by mohla být o něco lepší, jelikož spodní část obsahu se vám skryje a vy tak máte omezený přehled. Navíc při stáhnutí si okna dolů a kliknutí například na nějaké tlačítko na obrazovce se okno opět automaticky vrátí do původního stavu, což někomu může vyhovovat, ale jiným nemusí.

Vývojáři v jailbreak scéně proto vymysleli jednoduchý tweak, který Apple funkci do značné míry rozšiřuje a vylepšuje. Namísto toho, aby se vám okno aplikace stáhlo dolů a část zmizela, tak se zmenší například do velikosti displeje iPhone 5s a vy kamkoli dosáhnete jen jednou rukou. Navíc se okno automaticky ihned nevrací do původní polohy a ještě k tomu si velikost zmenšeného okna můžete přizpůsobit přesně tak, aby vám velikost vyhovovala vzhledem k velikosti vaší ruky respektive k délce vašich prstů. Tweak pojmenovali celkem trefně OneHandWizard a kromě zmínených možností nabízí širkou volbou nastavení, jak si jej přizpůsobit.

Navíc vedle okna se objeví tlačítko pro speciální menu, kde najdete další zkratky například pro zvyšování a snižování hlasitosti, uzamykání telefonu a mnoho dalších, které vám opět usnadňují zacházení s velkým iPhonem, jelikož kolikrát na postranní tlačítka nedosáhnete aniž byste si nemuseli iPhone v ruce posunout nebo si pomoct druhou rukou.

Jak přesně tweak OneHandWizard funguje a co vše nabízí se můžete podívat na videu níže. V Cydii si ho můžete zakoupit za $3,99.

OneHandWizard

Dnes nejčtenější

.