Zavřít reklamu

uber_iconUber sa stal jedným z najzaujímavejších startupov na svete a spoločnosť, ktorá sa špecializuje na zaujímavom princípe „taxi“ služby. Startup po šiestich rokoch od svojho vzniku vstupuje aj na Slovensko, respektíve do Bratislavy a práve tu majú ľudia od dnešného dňa možnosť objednať si cenovo dostupný odvoz z jedného miesta na druhé. Nejedná sa totiž o Uber ako taký, ale o jeho lacnejšiu variantu UberX, ktorá slúži zároveň aj na oboznámenie ľudí s novou službou.

Uber sa tak rozhodol hlavne po tom, ako si mnohí Bratislavčania stiahli aplikáciu ešte predtým, ako bola na našom území dostupná. Tým sa startup zo San Francisca presvedčil, že o službu je v našich končinách záujem a tak sa rozhodlo, že služba bude dostupná aj v našej krajine. Potvrdil to Lokman Kuris, manažér zodpovedný za medzinárodné expandovanie. A ako to vlastne celé funguje? Po stiahnutí aplikácie do nej zadáte svoju kreditnú kartu a platba sa vykoná okamžite cez telefón, teda už nehrozí, že by ste vo svojej peňaženke niekoľko minút hľadali svoje mince. No a samozrejme v prípade spokojnosti môžete dať šoférovi aj tringelt.

Šoféri, ktorí sa rozhodnú jazdiť pre Uber, budú musia prejsť prísnou kontrolou vodičskej a trestnej histórie, pretože Uber, podobne ako Apple, chce len tých najlepších z najlepších a nechce, aby ste nasadli do tereňáku ukrajinskej mafie. Samotná firma si berie províziu 20% od každého z vodičov na Slovensku, pričom tých by malo byť v našej krajine takmer 100. Samozrejme, na našom trhu už sú k dispozícii aj konkurenčné služby, v našom prípade HOPIN, ktorý funguje na veľmi podobnom koncepte ako Uber, a tiež sem má vstúpiť česká spoločnosť Liftago.

Uber nakoniec dodáva, že služba bude v Bratislave dostupná úplne zadarmo od dnes 12:00 do nedele.

UberX

*Zdroj: StartItUp.sk

Dnes nejčtenější

.