Zavřít reklamu

LastPass icon

Správce hesel LastPass, který poměrně vhodnou náhradou například za 1Password, dnes oznámil, že noví uživatelé, kteří si aplikaci stáhnout a budou chtít využívat služby, se mohou do programu zaregistrovat zdarma a nemusejí platit za LastPass Premium nebo Enterprise. Ti uživatelé, kteří začali služby LastPassu používat na Androidu, Windows Phone nebo iOS budou moci také využívat službu zcela zdarma a dokonce se jim budou synchronizovat hesla i do jiných zařízení.

Od teď je tedy možné využívat LastPass i bez nutnosti za něho platit, přičemž hesla se vám budou mezi zařízeními synchronizovat. I tak je ale zde nějaké omezení a to v takové podobě, že pokud začnete používat službu například na počítači, budete si moct synchronizovat hesla jen s jedním dalším počítačem. Stejně tak je to u smartphonů nebo tabletů. Uživatelé, kteří budou chtít využívat všechny služby LastPassu, tedy i synchronizaci napříč všemi zařízeními bez ohledu na to, o jakou platformu nebo typ se jedná, si budou muset předplatit LastPass Premium za $12 na rok.

LastPass byl na začátku roku představený také pro Mac a do té doby existovala pro jablečné desktopové uživatele jen webová verze, kde mohli na svém Macu spravovat svá hesla. Nyní si ale lze stáhnout OS X aplikaci a vyzkoušet si jí v její 14-denní zkušební verzi zcela zdarma. LastPass má i tu výhodu, že je v podstatě jedno, jaký prohlížeč na Macu používáte, jelikož si stačí stáhnout rozšíření a všechna hesla se vám budou ukládat a synchronizovat s dalším zařízením a v případě LastPass Premium klidně i s několika zařízeními.

LastPass

Dnes nejčtenější

.