Zavřít reklamu

Galaxy S6 EdgeSamsung dnes po mesiacoch špekulácií predsa len predstavil zväčšený variant telefónu Galaxy S6 edge+. Spoločnosť sa rozhodla, podobne ako minulý rok, predstaviť hneď dve zariadenia, kde, ako vyhlásil samotný riaditeľ mobilnej divízie JK Shin, jedno je určené na multimédiá a druhé na multitasking. To prvé zariadenie nesie pomenovanie Galaxy S6 edge+ a jedná sa o novinku, ktorá nie je len zväčšenou verziou S6 edge, ale tiež ponúka niekoľko technologických noviniek. Jednou z nich je napríklad kombinácia softvérovej a optickej stabilizácie obrazu u videa, vďaka čomu sa budú nahrané videá triasť ešte menej, než predtým. Samotný displej má uhlopriečku 5.7″, no ako uvádza Samsung, mobil je stále menší, než iPhone 6 Plus.

Ďalším zásadným vylepšením je podpora superrýchleho bezdrôtového nabíjania. Samsung použil bezdrôtové nabíjanie už pred pár mesiacmi v modeloch S6 a S6 edge, ale teraz posunul technológiu ďalej. Teraz totiž môže byť batéria nabitá až o hodinu rýchlejšie a to aj keď má takmer dvojnásobne vyššiu kapacitu oproti batérii v S6. Nabíjanie je veľmi rýchle – plné nabitie cez kábel trvá 90 minút a plné nabitie cez bezdrôtovú podložu prebehne za 120 minút, teda trvá len o pol hodinu dlhšie. Z vlastnej skúsenosti viem, že u pôvodného modelu to boli asi tri hodiny, čo ale veľmi nevadilo vzhľadom k tomu, že som S6 nabíjal väčšinou v noci. K tomu je však treba mať vylepšenú bezdrôtovú nabíjačku S Charger Pad.

Za zmienku potom rozhodne stojí, že Samsung sa rozhodol dať prednosť práve ohybnému displeju a dozvedáme sa, že zatiaľ čo Galaxy S6 edge+ bude dostupný celosvetovo už tento mesiac, Galaxy Note 5 sa do Európy tak skoro nedostane. Ten vyzerá ako obrátený Galaxy S6 edge+, čo znamená, že má plochý displej, ale na zadnej strane sa nachádza ohnuté sklíčko, čo sa odrazí na lepšom držaní mobilu v ruke. Spoločnosť tiež po jeho boku naznačila dizajn nových hodiniek Samsung Gear S2, ktoré budú disponovať kruhovým displejom a na ovládanie sa bude používať otočná luneta – pre priblíženie, pohybovanie sa po prostredí bude tak trochu pripomínať Click Wheel u iPodu, takže nebudeme používať len dotykový displej.

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung Gear S2

https://twitter.com/markgurman/status/631854313543897088/photo/1

Dnes nejčtenější

.