Zavřít reklamu

Lara Croft GoSquare Enix patrí medzi tých vydavateľov, ktorí sa snažia nasadiť latku vysoko a podľa toho sa prispôsobujú aj ceny jeho hier v App Store. Nie je sa ale čomu diviť, Square tu predáva svoju históriu v inovovanej podobe a fanúšikovia JRPG vedia oželieť takú čiastku za Final Fantasy. Lenže FF nie je jediná séria, ktorú nájdete v App Store a po jej boku sa stretneme aj s ďalšími kultovýni značkami ako je Hitman alebo Lara Croft. A práve Lara, čoby hlavná, ehm, aktérka v snoch mnohých hráčov, sa dočká nového titulu, ktorý je iný než všetky doterajšie. Čiastočne preto, že tu na Laru nebudete mať taký dobrý pohľad ako v ostatných dieloch.

Nová Lara sa totiž vydá po stopách nedávno vydaného mobilného Hitmana a preto sa Square rozhodlo zachovať okrem rovnakého konceptu aj rovnaký názov. Lara Croft GO je ťahová hra a môže byť podobne chytľavá ako Hitman, ktorý si v App Store udržuje veľmi dobré hodnotenie. Čiastočne sa na tom podieľa aj to, že hra je freemium a dá sa čakať, že to isté platí aj pri Lare. Hra vychádza 27. augusta/srpna pre iPhone aj iPad.

Square Enix v spolupráci s jeho dcérskym štúdiom Crystal Dynamics tiež spustilo špeciálnu súťaž, kde môže komunita DeviantArtu a podobní talentovaní ľudia ukázať svoje schopnosti. Pripravili si totiž súťaž, vrámci ktorej môžu kresliť artworky inšpirované Larou Croft GO. Následne sa tieto práce dostanú do rúk expertom (a Square Enix ich naozaj má), ktorí vyberú 10 najlepších prác. Tie budú prezentované počas párty na výstave PAX Prime v Seattli, ktorá sa koná iba deň po vydaní hry. Z toho 3 najlepšie práce poputujú do draždy, pričom získané peniaze poputujú na hernú nadáciu Child’s Play. V prípade, že sa živíte alebo chcete odprezentovať svoje kresliace schopnosti, svoj výtvor pošlite na adresu info@square-enix-montreal.com s predmetom Lara Croft GO Art Contest Submission. A nezabudnite uviesť svoje meno, bola by škoda nepoznať, ako sa volá tento talent.

Lara Croft GO

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.