Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus - iconV ten moment, kdy jsem se rozhodla pořídit do své applovské rodinky iPhone 6, jsem okamžitě začala přemýšlet, zda ho koupím přímo přes Apple či přes nějakého jiného prodejce. Vyhrál jednoznačně Apple – zaplať pánbůh. Není totiž nic horšího než se dohadovat s neochotnými prodejci při reklamaci vašeho zboží. Vzhledem k tomu, že se na internetu většinou dočtete o negativních zkušenostech s reklamací, tak jsem dospěla k názoru, že je důležité zmínit i to, jak je člověk s vyřízenou reklamací spokojený. 

Zhruba čtvrt roku od zakoupení svého miláčka jsem začala zjišťovat, že mi home button dělá těžko popsatelné cvakavé zvuky. Dost mi to vadilo a rozhodla jsem se, že iPhone reklamuji. Neustále jsem to odkládala, nechtělo se mi být bez telefonu a ještě méně někomu vysvětlovat, že home button vydává divné zvuky, takže jsem se na to úspěšně vykašlala. Je tomu pár dní, co jsem vyrazila do Prahy a zjistila jsem, že mi můj skvělý kámoš, Touch ID, evidentně odešel do věčných lovišť. Nebylo zbytí a musela jsem vlézt na stránky Applu a zadat svůj konkrétní problém.

Bez názvu

Musím říci, že Apple má na svých webových stránkách opravdu vymakaný systém podpory, kdy z vás vytáhnou různé věci, ještě předtím než vám zavolá fyzická osoba z podpory. Poté, co jsem svůj problém popsala, mi přišel email, který jsem si musela otevřít na iPhonu a spustit rychlý diagnostický test. Také mi bylo přiděleno ID případu a bleskurychle mě kontaktovala operátorka, která se mnou začala řešit mé trápení s iPhonem. Byla velmi příjemná a odhodlaná mi pomoct za každou cenu. Nakonec jsme obě dospěly k názoru, že se nebudeme dále trápit a prostě telefon odnesu do servisu. Obratem mi operátorka zaslala adresu čtyř autorizovaných servisů a já si vybrala Český servis. Musím říct, že jsem byla zvědavá, jak to má Apple ošéfované a zda mi nabídnou nějaké řešení mé beztelefonové situace.  Ale pro jistotu jsem si doma připravila adaptér na simku, půjčila si náhradní telefon od kamarádky a horkotěžko se smiřovala s vyhlídkou na 30 dní s Androidem.

 

Po příchodu do servisu se mě ujal sympatický technik, kterému jsem vysvětlila co mám za potíže. Ten se na mě mile usmál a prý, jestli bych chtěla dál disponovat s mým telefonem. Podezíravě jsem se zamračila a zeptala se, co pro to musím udělat (už jsem viděla, jak vytahuji peněženku a platím nějaký poplatek) a tak mě opravdu překvapil pobavený výraz technika, který mi rychle objasnil, jak to funguje. iPhone si vezmou na patnácti minutovou diagnostiku a pokud se daný problém projeví, tak mi ho vrátí a zažádají Apple o náhradní díl = nový iPhone, akorát bez krabičky a nabíječky. A mé obavy ohledně třicetidenní lhůty? V pondělí jsem iPhone odnesla do Českého servisu a ve středu jsem si jela pro nový. Takto si představuji solidní a rychlé jednání.

Od Applu jsem zatím nikdy nic nemusela reklamovat, takže mě takové jednání naprosto vyvedlo z míry. Když jsem se rozmýšlela, jestli si mám iPhone koupit, tak upřímně řečeno, nebudu dělat ramena, jsem se s rozhodováním, jestli do toho mám jít, dost natrápila, jelikož pro mě jako pro studentku je skoro 22 tisíc opravdu hodně peněz. Od té doby se mi mnohokrát potvrdilo, že jsem udělala dobře a reklamace mého iPhonu mi to opět potvrdila.

8a

Dnes nejčtenější

.