Zavřít reklamu

10575-2886-140923-iPhone_6_Plus-Bend-l

Ihned po zahájení prodeje iPhone 6 a iPhone 6 Plus minulý rok, si někteří uživatelé začali stěžovat, že se jejich větší iPhone ohýbá například v kapse u kalhot při i běžném manipulování. Informace se rozletěla do celého světa takovou rychlostí, že si během jednoho dne na ní stihla smlsnout snad všechna média světa. Během toho samozřejmě dostala známé pojmenování „Bendgate.“

Apple však později poznamenal, že „Bendgate“ u iPhone 6 Plus je jen vzácný jev a dodal, že obdržel celkově jen devět stížností od zákazníků, kteří si stěžovali, že se jejich iPhone ohnul. K tomu všemu ještě společnost dodala, že tělo obou telefonů je vyrobeno z eloxovaného hliníku série 6000 a z nerezové a titánové vložky, které mají celkově tělo vyztužit.

Přesto ale inženýři z Applu pravděpodobně vymysleli lepší návrh těla iPhone 6s, kde má být zesílena a zpevněna zadní část telefonu. Z nového videa od Unbox Therapy, kteří se mimochodem na rozšíření Bendgate podíleli snad nejvíce, vyplývá, že oblast okolo Home a Power tlačítka bude silnější, jelikož oproti původním 1,14 mm bude zesílena na 1,9mm. Zajímavé také je, že zadní část iPhone 6s bude o 2g lehčí, ale přitom bude pevnější, což nám opět naznačuje, že Apple by mohl použít eloxovaný hliník série 7000, který používá také u Apple Watch.

Je celkem jasné, že iPhone 6s ohnout půjde, jen už ne tak jednoduše, jako iPhone 6 respektive iPhone 6 Plus a pravděpodobně se ohne jako každý jiný větší smartphone. Očekáváme, že ihned po zahájení prodeje nového iPhonu se na YouTube začnou objevovat videa, kde bude každý ukazovat, jak se nový iPhone ohýbá a někteří tomu možná i uvěří, ale autorům půjde jen o medializaci a peníze, které za zhlednutí dostanou.

iphone-6-bending-unbox-therapy-800x422

*zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.