Zavřít reklamu


Android Apple iOS iconDvojice prvních aplikací Apple Music a Move to iOS pro Android je pravděpodobně jen pouhým začátkem při vstupu jablečné společnosti do světa Androidu. Apple totiž v současné době na svých stránkách hledá další vývojáře, kteří by společnosti pomohli vyvíjet nové mobilní aplikace pro platformu Android. Právě přítomnost slova „nový“ nám jasně naznačuje, že Apple do budoucna chystá představit další aplikace pro konkurenční mobilní operační systém.

V současné době totiž vývojáři v Applu usilovně pracují na aplikaci Apple Music, která dorazí už na podzim pravděpodobně společně s vypuštěním iOS 9 a představením iPhone 6s a iPhone 6s Plus. V této době by měla společnost představit také aplikaci Move to iOS, která má uživatelům snáze pomoci přejít z Androidu na iOS 9.

Když dříve Apple hledal vývojáře pro platformu Android, uváděl ve své pohledávce také informaci, že se bude jednat o aplikaci zaměřenou na hudbu. Nyní však nic podobného neuvádí, a tak se nabízí možnost, že se bude jednat buďto o úplně jinou aplikaci a nebo jich bude dokonce více.

V posledních letech totiž roste zájem o služby jako je WhatsApp, Viber a několik dalších. Nabízí se tedy možnost, že Apple představí aplikaci iMessage pro Android, jelikož na iOS je komunikace přes iMessage velice oblíbená. Další možností je iTunes Store pro Android, který by doplnil Apple Music, což by také dávalo smysl vzhledem k tomu, že iTunes Store je dostupný v rámci aplikace iTunes i pro Windows uživatele. A poslední možností může být Safari, jelikož právě webový prohlížeč od Applu byl první program, který Apple uvedl pro Windows a tudíž by jej také nyní mohl představit pro Android.

screenshot-2015-08-05-10-54-04
Apple_vs_android

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.