Zavřít reklamu

iPhone 6s Rose gold iconFrancouzský web Nowhereelse.fr, který je v poslední době hodně aktivní, co se týká úniků ohledně chystaného iPhone 6s a iPhone 6s Plus, zveřejnil fotografii baterie pro iPhone 6s, která je označována úplně stejně jako od Apple dodavatelů, což naznačuje, že by měla být pravá. Špatnou zprávou ale je, že zmíněná baterie má kapacitu 1715 mAh, což je méně, než má současná 1810 mAh baterie v iPhone 6. Server však zmínil, že by se také mohlo jedna o baterii pro iPhone 6c, jehož výroba byla pozastavena na jaře tohoto roku.

Důvod, proč by baterie v iPhone 6s mohla mít menší kapacitu je poměrně jasný – technologie Force Touch sebou přináší i tu nevýhodu, že je zapotřebí použít další komponenty a tudíž se musí buďto zvětšit tělo telefonu nebo zmenšit některé komponenty jako například baterie. Jak už ale bylo odhaleno včera, iPhone 6s bude mít nejspíše o 0,2 mm silnější tělo a podle těchto informací pravděpodobně i menší kapacitu baterie, aby mohl být Force Touch displej použit.

Další spekulací je, že by baterie mohla být určena pro iPhone 6c, který by měl nabídnout 4″ displej, tedy přibližně stejnou velikost, jako iPhone 5s. Baterie je dokonce vyrobena v březnu 2015, kdy podle spekulací měla být výroba menšího modelu pozastavena. Jenže na druhou stranu by 4″ iPhone 6s nabídl poměrně velkou kapacitu oproti iPhone 5s (1558 mAh) a iPhone 5c (1510 mAh) a koncovka pro připojení baterie je identická s tou, kterou disponuje i baterie pro iPhone 6, tudíž se nabízí spíše možnost, že je menší baterie opravdu určena pro iPhone 6s.

iphone_1715mah_battery
iPhone 6s all edition

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.