Zavřít reklamu

iMac Retina 5KApple včera v pozdních večerních hodinách vydal OS X El Capitan beta 6. Při oznamování o vypuštění jsme vás také informovali, že nejnovější beta pravděpodobně neobsahuje žádné výrazné novinky kromě opravy několika chyb. Server 9to5mac nyní ale iformoval, že nejnovější beta OS X El Capitan obsahuje další informace o spekulovaném 21,5″ Retina iMac se 4K rozlišením. Poprvé se informace o novém iMacu objevily už v OS X El Capitan beta 2, nyní ale přibyly další odkazy, že by jej Apple mohl doopravdy představit.

Francouzský server Consomac totiž nalezl soubor, ve kterém se skrývají informace o rozlišení pro 21,5″ iMac. V souboru je uvedeno, že iMac by měl disponovat rozlišením 4096×2304, tudíž by nabízel 4K displej. Ikona iMacu v souboru je stále stejná, což může naznačovat, že 21,5″ iMac neprojde žádnou změnou co se designu týče a pouze nabídne nový Retina displej. Soubor ještě prozrazuje, že by Apple mohl představit další iMac s Retina 5k displejem.

Aktualizace 21,5″ iMaců dává smysl a 4K rozlišení by se výborně hodilo pro menší iMac a šikovně by se zařadil vedle svého většího bratříčka s 5K rozlišením. Navíc 21,5 iMac nebyl aktualizovaný od roku 2013, tudíž by jej Apple měl aktualizovat co nejdříve, aby jim poskytl nový hardware včetně nových procesorů a displejů. Podle informací ze souboru by se měl nový 21,5″ Retina iMac s 4K rozlišením prodávat s předinstalovaným OS X El Capitan, což nám naznačuje, že by mohl být představen buďto spolu nebo krátce po vypuštění systému mezi veřejnost, které by mělo proběhnout na podzim tohoto roku přibližně někdy v říjnu.

displayproductid-imac-2015

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.