Zavřít reklamu

iPhone 6c - iconAj keď iPhone 5c podľa analytikov a svetových médií nedopadol veľmi dobre, vo svete v skutočnosti nájdete mnoho ľudí, ktorí si tento telefón chvália, používajú ho a hlavne vidíte, že nie ste jediným, kto ho má. Osobne si plastový iPhone tiež veľmi chválim, keďže aj po niekoľkých pádoch vyzerá takmer ako nový. Navyše sa príjemne drží a jeho 4-palcový displej sa ovláda veľmi pohodlne, čo ako človek s menšou rukou preferujem, ak si ho porovnám s akýmkoľvek väčším mobilom. No každopádne, aj keď iPhone 5c podľa médií dopadol ako fiasko, dlhodobo sa špekuluje že Céčka len tak neskončili.

Potvrdzuje sa to aj teraz, keďže sa práve objavila zaujímavá informácia, podľa ktorej má Apple pracovať na procesoroch, ktoré sa budú ukrývať v duchovnom nástupcovi 5c-čka. Telefón, ktorý je teraz médiami označovaný ako iPhone 6c, by mal obsahovať pokročilejšie procesory vyrábané dvojicou dodávateľov, TSMC a Samsungom, pričom obaja by ich mali vyrábať s pomocou 14- a 16-nm procesom, s ktorých pomocou sú vyrábané aj procesory Apple A9. Spoločnosť chcela pôvodne použiť lacnejší 20nm čip, lenže pokročilejší proces je energeticky úspornejší, vďaka čomu môže Apple opäť (bohužiaľ) navrhnúť niečo tenké.

Zaujímavá je však informácia, že iPhone 6c sa neobjaví na trhu tento rok. Opäť tu počujeme, že Apple posunul svoje plány a zatiaľ čo tento rok si záujemcovia o menší displej môžu zaobstarať 5c alebo 5s, budúci rok už budú oba telefóny pasé. Na ich miesto bude dosadený nový model, ktorého oficiálne meno zatiaľ nie je známe. Je však možné, že bude mať podobný dizajn ako iPhone 6, len bude menší. Diskutabilný je aj dátum predstavenia, server DigiTimes tvrdí, že vyjde v druhom štvrťroku, teda najneskôr bude predstavený na WWDC, ale tento dátum nám príde nelogický už len z dôvodu, že od roku 2011 Apple vždy predstavuje telefóny na jeseň/podzim.

iPhone-6c-concept

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.