Zavřít reklamu

Apple Watch gold iconProdeje Apple Watch jsou už od začátku jednou velkou záhadou. Několik analytiků sice poskytlo své odhady čísel týkajících se prodejů jablečných hodinek, ale stále si nemůžeme být jistí, jak to s Apple Watch doopravdy vypadá. Tim Cook při oznamování výsledků za poslední čtvrtletí jen zmínil, že prodeje Apple Watch překročili hranici jedné miliardy dolarů, což by odpovídalo přibližně 3 milionům prodaných Apple Watch. Více už ale prozradit nechtěl.

Jenže nyní vypluly na povrch informace od společnosti Advanced Semiconductor Engineering, které nám poodhalují úspěšnost nejnovějšího produktu Applu. ASE je společnost, která se stará o kompletní smontování Apple Watch ze všech dodaných dílů, stará se tedy o něco podobného jako Foxconn v případě iPhonu. Společnost ASE tvrdí, že prodeje Apple Watch nejsou vůbec tak vysoké, jak se původně očekávalo.

Analytik Mark Li nedávno řekl, že ASE oznámila investorům, že prozatím nedosáhla ani dvou milionů vyrobených kusů a bohužel je ani neočekává v prvním měsíci ve třetím čtvrtletí. Původních 18 milionů, kterých se mělo odeslat za rok 2015 bohužel také nepřipadá v úvahu.

Tim Cook a vlastně celý Apple opakovaně tvrdí, že prodeje Apple Watch předčily všechna jejich očekávání, ale podle tvrzení samotné společnosti, která Apple Watch skládá, se dozvídáme, že poptávka po hodinkách je opravdu slabá. Nicméně Tim Cook už v minulosti uvedl, abychom nebrali čísla od společností, které stojí za výrobou produktů, příliš vážně.


SB-LL-MB-Apple-Watch-800x400

Dnes nejčtenější

.