Zavřít reklamu

iPhone 6s Force TouchV poslední době se s úniky okolo iPhone 6s roztrhl pytel a není se čemu divit, když představení nového iPhone tu máme přibližně za měsíc. O víkendu jsme vás informovali o úniku fotografiích, na kterých měl být podle zdrojů displej iPhone 6s. Tehdy jsme informovali, že nám fotografie neprozrazují vlastně nic nového oproti minulé generaci, jen o maličko silnější tělo. Server 9to5mac se ale na fotografie zaměřil poněkud důkladněji a objevil další náznaky některých novinek a ještě přidává důkaz, že iPhone 6s bude doopravdy o něco tlustší, než jeho předchůdce.

Pokud se totiž na jednu z fotografií zaměříte pořádně, lze vidět rozdíl oproti panelu z iPhone 6. Malý vyříznutý obdélníček totiž naznačuje místo pro motorek, který je potřebný k technologii Force Touch. Právě tou by měl podle informací iPhone 6s disponovat. U iPhone 6 se žádný podobný prostor nenachází a právě proto je záhadnou, proč by se panel pro iPhone 6s měnil z nějakého jiného důvodu, než kvůli Force Touch displeji.

Navíc server OneLeaks získal nákresy iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Pokud jsou správné, tak nám potvrzují, že oba modely budou o 0,2 mm tlustší, což znamená, že iPhone 6s bude disponovat tloušťkou 7,1 mm oproti původním 6,9 mm a iPhone 6s Plus tloušťkou 7,3 mm oproti původním 7,1 mm. Větší tloušťka může naznačovat hned několik novinek. Tím nejvíce pravděpodobným je, že nárůst tloušťky je způsoben Force Touch displejem respektive zmíněným motorkem potřebným pro tuto technologii. Dalším důvodem může být, že se Apple chce vyvarovat ohýbání iPhonů, které společnosti na začátku prodeje iPhone 6 pořádně zavařilo. Posledním důvodem je zvětšení prostoru pro komponenty, kterou může být například větší baterie. I když se zdá, že 0,2 mm je jen nepatrný rozdíl, tak pro komponenty se jedná o velice zásadní změnu. Samozřejmě se nabízí i možnost, že Apple zvětšuje tloušťku i kvůli několika důvodům najednou.

iphone-6s-ecran-force-touch-03

iphone_6s_steve_leak_9_632x304x32_expand
iphone_6s_plus_leak_steve_1_632x304x32_expand
iphone_6s_plus_leak_steve_6_632x304x32_expand
iphone_6s_leak_steve_2_632x304x32_expand

iPhone 6s all edition

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.