Zavřít reklamu

SafirMohlo se zdát, že Apple už upustil od myšlenky osadit novou generaci iPhonu displejem chráněným safírovým sklem, když společnost GT Advanced Technologies zkrachovala a Apple tak neměl žádnou společnost, která by safírové sklo pro iPhony vyráběla ve velkém. Možná si říkáte, že někdo přece displeje se safírovým sklíčkem musel vyrobit pro Apple Watch a máte pravdu, jenže u těch se používá trochu odlišná technologie a navíc by společnost nezvládala vyrábět díly ještě pro iPhony, po kterých je obrovská poptávka, když měla problémy s produkcí mnohem méně kusů pro Apple Watch.

Dnes se objevil patent Applu, který popisuje nový postup při výrobě safírového displeje, kdy by ozařováním safírového skla pomocí laseru a navíc použitím speciálního plynu mohlo safírové sklo řezat na opravdu tenké plátky, které by Apple potřeboval pro překrytí displeje iPhonů, čímž by je safírové sklo chránilo mnohem lépe, než doposud použitá technologie Gorilla Glass.

Velkým paradoxem je, že safírové sklo je na jednu stranu neuvěřitelně tvrdé, ale na stranu druhou je velmi náchylné. Safír má podle Mohsovy stupnice ohodnocenou tvrdost na 9,0, což znamená, že by dokázal poškrábat téměř všechny další materiály, včetně nástrojů pro jeho řezání, a tak není vůbec lehké safír správně zpracovat do potřebného tvaru.

safírové sklo patent

Nicméně na druhou stranu je safír tak náchylný, že pokud jen třeba narušíte nějakým způsobem jeho hranu, podepíše se to na celém kusu a jeho tvrdost může být najednou dramaticky snížena. Právě z tohoto důvodu musel Apple vymyslet novou technologii řezání za kombinace laseru a plynu, aby nebyla tvrdost vůbec narušena.

Možná si říkáte, že uvedený patent může Apple použít při výrobě displejů pro Apple Watch, jenže patent jasně označuje zpracovávání safírových displejů pro kategorii mobilních telefonů. Teď už jen Apple musí najít společnost, která bude schopna vyrobit obrovské množství velkých displejů pro iPhony.

safírové sklo iPhone 6

*zdroj: cultofmac

 

 

Dnes nejčtenější

.