Zavřít reklamu

iPhone 7 wireless chargingU Apple fanoušků je bezdrátové nabíjení rozhodně na prvních místech v seznamu novinek, co si každý rok přejí u nového iPhonu. Bohužel to vypadá, že ani letos se u iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus bezdrátového nabíjení nedočkáme, ale takový iPhone 7, už by jej s klidem nabídnou mohl. Qualcomm totiž právě udělal zásadní průlom ve své technologii pro bezdrátové nabíjení, který umožní nabíjení i přes hliníkové tělo iPhonu.

Problém s bezdrátovým nabíjením je totiž ten, že jej umožňují jen telefony s plastovým respektive skleněným tělem. To je samozřejmě v pořádku, pokud chcete vyrábět levně vypadající telefony jako například Samsung (kromě pár modelů). Jenže Jony Ive hliníkové tělo miluje, jelikož právě to vypadá na iPhonu elegantně a luxusně, na druhou stranu ale neumožňuje bezdrátové nabíjení.

Qualcomm, který mimo jiné dodává i součástky pro iPhone, dnes představil průlomovou technologii, která umožňuje bezdrátově nabíjet i telefony s kovovým tělem, tedy klidně iPhone. Při řešení se využívá technologie WiPower. Nová technologie zajistí, že se iPhone s kovovým tělem nezačne při bezdrátovém nabíjení přehřívat. Navíc novinka umožňuje nabíjet více zařízeně současně a to dokonce i každé jiné, které má rozdílné požadavky na napájecí vstup, a tak byste mohli nabíjet jak iPhone, tak třeba i Apple Watch najednou na jedné bezdrátové nabíječce.

Qualcomm dodává pro Apple, respektive pro iPhone, spoustu důležitých dílů, včetně LTE modemu, který by měl být v iPhonu 6s výrazně lepší. Vzhledem k tomu, že Qualcomm představil novou technologii teprve dnes a ještě ji ani nenabízí, můžeme okamžitě zavrhnout možnost, že by bezdrátové nabíjení nabízel chystaný iPhone 6s. Ovšem u takového iPhonu 7 bychom už s ním počítat mohli.

iPhone 7 koncept wireless charging

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.