Zavřít reklamu

Kitvison Selfie Stick iconSelfie tyče v poslední době nabírají pořádně na popularitě. Za průkopníka bychom mohli považovat akční kamery GoPro, kdy po jejich rozmachu jsme mohli zejména na YouTube vidět spoustu videí zabraných z výšky. Právě k tomuto účelu selfie tyče primárně slouží – díky nim dokážete zabrat objekty z výšky a samozřejmě také ve větším záběru, než kdybyste telefon drželi v ruce. Jde také o pohodlnost, kdy držení tyče je rozhodně méně namáhavější, než křečovité svírání telefonu tak, abyste nezakrývali čočku fotoaparátu. No a nakonec mi přijde, že jde v poslední době trochu o frajeřinku, i když osobně na tom nic frajerského nevidím.

Osobně jsme měli možnost vyzkoušet Kitvision Selfie Stick, kterou nám poskytl obchod iPouzdro.cz. Jedná se o jednu z nejprodávanějších a tím i nejpopulárnějších selfie tyči u nás. A čím že si to vlastně vysloužila? Stačila jen univerzálnost, v podstatě povedený design, dálková spoušť a kvalitní zpracování. O nic jiného v tomto odvětví snad ani nejde. Pojďme se na ní podívat trochu podrobněji.

Jak už jsem zmínil, hlavní předností je univerzálnost. Držák na telefon, fotoaparát nebo kameru si totiž můžete nastavit jak na výšku, tak na šířku. Má to samozřejmě svá omezení, ale bezproblémově do něho uchytíte iPhone 6 Plus a jemu podobné velké telefony či phablety. Držák lze odšroubovat a nastavit do polohy, která vám bude vyhovovat. Ve vnitřní části je lehce vypolstrovaný, aby se vám telefon nepoškrábal a horní zachycení je gumové, tudíž splňuje stejný účel jako vypolstrování. Telefon v něm drží naprosto pevně a není třeba se bát, že by z držáku vyklouzl či se v něm posouval.

Kitvision Selfie Stick

Tyč držíte za gumových úchop, který má samozřejmě sloužit k tomu, aby vám tyč z ruky nevyklouzla. To splňuje skvěle dokonce i s mokrou rukou. Na něm pak nalezneme jedno jediné tlačítko sloužící pro pořízení fotografie nebo zahájení videa. Jenže gumový úchop je právě u Kitvision Selfie Stick ten největší problém. Na kovovém těle tyče totiž pořádně nedrží a se během používání otáčí nebo posunuje nahoru. Tím pádem se posune i tlačítko pro pořízení fotografie a vše pak musíte pracně opět narovnávat, jinak budete tlačítko hledat někde pod gumou a nebude se mačkat moc snadno. Navíc při posunutí gumy se pod ní shrnují i drátky vedoucí k tlačítku a je jen otázkou času, než se nějaký ukroutí a přetrhne. Nechci ale tvrdit, že zmíněným neduhem trpí všechny kusy. Mohlo se stát, že jsem obdržel zrovna nějaký vadný nebo jsem si to hned při rozbalování způsobil sám. Nicméně nejedná se o nic neopravitelného a trocha lepidla pod gumu vše napraví.

Jak už jsem zmínil, Kitvision Selfie Stick nabízí jedno tlačítko pro pořízení fotografie nebo zahájení videa. Selfie tyč komunikuje s telefonem přes Bluetooth, se kterým jí musíte spárovat, což je otázka 10 vteřin. Na spodní straně tyče pak najdete tlačítko pro zapnutí a vypnutí tyče respektive pro zapnutí Bluetooth. Vedle tlačítka se pak nachází micro-USB konektor sloužící pro dobíjení a vedle něho LED diodu informující o pořízení fotografie, párování nebo například o vybité baterii. LED indikátor je ale trochu nevýrazný. Baterie má kapacitu 45 mAh a pohotovostní doba je udávána na 100 hodin. Po vybití se baterie do plna nabije za jednu hodinu.

Nebyla by to selfie tyč, kdyby nenabízela teleskopické tělo. Z normálních 23 cm se dokáže po vysunutí zvětšit až na 110 cm. Vysunutí na maximum jde dost ztuha a chce to opravdu sílu. Právě díky vysouvání jsem si možná způsobil zmíněné odlepení gumového držadla od tyče. Na druhou stranu máte jistotu, že během používání a větších nárazů vám tyče opět nezajede dolu a nestane se tak nějaké nehoda. I při vysunutí je tyč dostatečně pevná a vysunuté tělo se prohýbá jen minimálně. Právě díky plnému vysunutí můžete pořizovat zajímavé snímky a videa s širokým záběrem a různě telefon v rychlosti natáčet.

DSC_0023

V balení naleznete jen Kitvision Selfie Stick, krátký USB kabel sloužící pro napájení tyče, český manuál a trojici kartiček pro pořízení zajímavých selfie fotografií. Kitvision Selfie Stick je kompatibilní s Androidem (3.0 a vyšším) s iOS (4.0 a vyšším), ale s Windows Phone bohužel ne. Bluetooth je ve verzi 2.1, tudíž bohužel nejde o úsporné Bluetooth 4.0 LE. Hmotnost tyče je 160g a maximální šířka telefonu může být 85mm, do čehož se iPhone 6 Plus se svými 78mm bezproblémově vejde. Kromě námi recenzované modré, nabízí iPoudzro.cz ještě variantu v černé nebo růžové.

DSC_0003

iPouzdro

Dnes nejčtenější

.