Zavřít reklamu

iPod 1st generation iconV minulosti jsme už párkrát psali o reakcích dětí dnešní doby na staré technologie, kterým byl například počítač Apple II. Dnes nejdeme ani tak daleko do minulosti, jako v uvedeném příkladě, ale i tak už je to neuvěřitelných 14 let, co Apple představil první iPod Classic. Konkrétně se jednalo o datum 23. října 2001, kdy Steve Jobs vystoupil na pódiu a oznámil, že iPod změní celou kategorii hudebních přehrávačů a vlastně se tak i stalo.

Zpočátku byly prodeje iPodu opravdu slabé a to především kvůli špatné kompatibilitě s tehdejšími formáty. První iPod neměl ani vestavěný reproduktor a pro poslech jste museli použít jedině sluchátka. Jednalo se vlastně o takovou velkou a těžkou krabičku, která toho moc neuměla, ale opět ukazovala, že to jde jednoduše, protože ostatní přehrávače nabízely příliš složité ovládání. V momentě, kdy Apple představil iTunes Music Store, šly prodeje iPodu okamžitě nahoru a během chvíle prodal Apple neuvěřitelných 10 milionů kusů.

Děti ve videu koukají na první iPod jako na něco historického. A aby také ne, když nikdo z nich se do doby představení ani nenarodil. Diví se, že iPod neumí telefonovat (ale to neumí ani ten dnešní), že nemá reproduktor a hlavně, že nemá dotykovou obrazovku a ovládá se jen tlačítky. To je pro ně dnes něco nepředstavitelného.

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.