Zavřít reklamu

MemoryCable iconKdyž Apple představil iPhone 6 a iPhone 6 Plus v 16GB variantě, vysloužil si narážky a posměch od mnoha uživatelů. Přeci jen nejnižší kapacita 16 GB už měla být nahrazena 32 GB, ale Apple se namísto toho rozhodl 32 GB variantu úplně vypustit a přestat jí nabízet. Vlna znepokojení se zvedla ještě více v momentě, kdy si uživatelé chtěli nainstalovat iOS 8 a nemohli, protože instalační balíček byl tak velký, že jej na 16 GB iPhonu mohlo stáhnout jen minimum, tedy ti uživatelé, kteří volným místem opravdu šetřili. Většina proto musela vymazat celý iPhone, aby si mohla iOS updatovat.

Apple na stížnosti zareagoval a v iOS 9 představil několik novinek, jenž se postarají o šetření volného místa v iPhonu. Tou nejzajímavější novinkou je asi funkce, která při aktualizaci sama odinstaluje některé aplikace a po aktualizaci je opět nainstaluje i s původními daty. Kromě novinek v iOS 9 to vypadá, že iPhone 6s a iPhone 6s Plus by 16 GB variantu už vůbec nabízet neměl a namísto toho by snad mohl startovat konečně už na 32 GB variantě. Nechme se překvapit.

MemoryCable

Pokud ale u svého iPhonu, iPadu nebo iPodu touch trpíte nedostatkem místa a rádi byste přehrávali kvalitní MKV filmy nebo chtěli mít neustále u sebe velkou sbírku fotografií, pak na trhu existuje již spousta zajímavých doplňků pro iPhone, které rozšířují jeho uložiště až několikanásobně. Tím nejnovějším produktem v této oblasti je MemoryCable od společnosti PhotoFast.

Jedná se vlastně jen o napájecí a synchronizacní kabel pro iPhone, iPad nebo iPod touch, kde na jednom konci naleznete USB 3.0 a na druhém Lightning konektor. Kabel je dlouhý jen 13 cm, ale nabízí 64 GB a 128 GB uložiště. Jakmile připojíte zařízení k MemoryCable, začne se vše automaticky synchronizovat do uložiště na kabelu. Přes PC si do kabelu můžete nahrát videa, hudbu nebo tisíce fotografií a přehrávat si vše na iPhonu, aniž byste plýtvali zbytek volného místa.

MemoryCable 2

Ke správnému chodu budete potřebovat ještě iOS aplikaci, která je však v App Storu zcela zdarma. Navíc aplikace umožní stahovat videa z YouTube a ukládat si je na uložiště v kabelu nebo si zamknout svá data pomocí kódu či otiskem prstu.

MemoryCable je kompatibilní s iOS 7, iOS 8, Mac OS X, Windows XP, 7 a 8 a se všemi zařízeními, co disponují Lightning konektorem. Rychlost nahrávání přes USB 3.0 se vyšplhá až na 80 MB/s a rychlost čtení přes Lightning se dostává na hodnotu 30 MB/s. Cena prozatím není známá, ale MemoryCable by se měl objevit u Apple resellerů a na Alza.cz, stejně jako předchozí produkty od společnosti PhotoFast.

  • Oficální stránku produktu naleznete zde
正是官網NWE3d4A23LAST

 

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.