Zavřít reklamu

Alcatel Onetouch watch iconPřed pár dny jsme publikovali článek, kde jsme se snažili zachytit první dojmy z levných a poměrně zajímavých hodinek Onetouch Watch od společnosti Alcatel. Na tento zajímavý chytrý doplněk k smartphonu se slušnou výdrží a nízkou cenou jsme se opravdu těšili a zajímalo nás, co dokážou doopravdy nabídnout. Podrobně se na vlastnosti, aplikaci a možnosti hodinek podíváme v samostatné recenzi, ještě před ní jsme se ale rozhodli zveřejnit článek o prvních dojmech a nyní o voděodolnosti ve vodě.

Alcatel Onetouch Watch se pyšní certifikací IP67, což ve výsledku znamená odolnost vůči prachu a také vůči vodě až do jednoho metru po dobu 30 minut. Jedná se ale spíše jen o garantovanou výdrž a ve výsledku výdrží pod vodou mnohem déle a klidně i ve větší hloubce. Osobně jsem je podrobil testu vodoodělnosti hned dvakrát. První den v chlorované vodě na koupališti a druhý den pak na přírodním koupališti, kde se voda čistí jen sama přírodně. Hodinky jsem měl v obouch případech na ruce ve vodě několik hodin a potápěl jsem se s nimi i do hloubky 3m.

Onetouch Watch si vedly skvěle. Voda jim vůbec nevadila, displej reagoval jako za normálních okolností a měření tepu také probíhalo jako na suchu. Po oschnutí nebylo postranní tlačíko nijak zatuhlé, jako je tomu třeba u Apple Watch s korunkou a hodinky působily, jako kdyby voda byl jejich druhý nejlepší přítel. Po této stránce tedy není hodinkám co vytknout.

Alcatel Onetouch Watch 2

Na druhou stranu ale postrádá trochu smysl hodinky do vody vůbec nosit. Samozřejmě, můžete se kouknout na čas nebo si změřit tep po náročném plavání, ale to je téměř vše, co s hodinkami ve vodě můžete dělat. Spálené kalorie, vzdálenost nebo počet aktivních minut počítají totiž jen na základě kroků, které vám prostě ve vodě nespočítají. Párkrát sice zamáváte rukou, takže si hodinky myslí, že jste udělali pár kroků a ná základě toho vám vypočítají i nějaké spálené kalorie, ale to vede akorát k tomu, že pak máte špatný přehled o tom, kolik jste ve skutečnosti denně ušli kilometrů a kolik kroků jste při tom udělali.

Jediné tedy, na co se hodinky ve vodí hodí je sledování času nebo měření kol během plavání pomocí stopek či pomocí speciálního programu, který je však určen spíše na běh, ale kde si můžete zaznamenávat jednotlivá kola, tedy v našem případě uplavané bazény.

To je ale naprosto vše, na co Onetouch Watch můžete během plavání využít. Notifikace dostávat nebudete, jelikož byste museli plavat i s iPhonem, aby byl v dosahu Bluetooth, a využívat vzdálenou spoušť či přepínání hudby samozřejmě také nedává smysl. Více toho vlastně hodinky neumějí, ale vzhledem k pořizovací ceně a vzhledem k tomu, k čemu jsou primárně určeny, bychom od nich ani nic dalšího neočekávali. Na plavání jsou určené jiné chytré hodinky, které nabízejí speciální funkce, jenž jsou přizpůsobeny pohybům při plavání. I tak si ale Onetouch Watch vedou ve vodě nad očekávání a na sledování času nebo stopování uplavaných bazénu postačí.

Alcatel Onetouch Watch 1

Dnes nejčtenější

.