Zavřít reklamu

Apple Watch Sport BandFinančné výsledky Applu sme počuli, počet predaných kusov Apple Watch sme ale nepočuli a odpoveď na otázku, ktorá zaujíma celú Wall Street, je naďalej vo hviezdach. Tim Cook totiž včera zopakoval to čo pri minulom oznámení, a to že Apple neplánuje oznamovať štatistiky o Apple Watch, pretože tieto čísla zaujímajú aj konkurenciu. Lenže podľa spoločnosti Strategy Analytics sa Apple nemá čoho báť – aj keby oznámil, ako sa darí jeho hodinkám, čísla by boli dostatočne vysoké na to, aby konkurenčných výrobcov zaskočili. Analytická firma totiž zverejnila novú štatistiku a vraví, že spoločnosť Apple počas tretieho kvartálu fiškálneho roku 2015 ovládla 3/4 celosvetového trhu s inteligentnými hodinkami.

Presnejšie, nárast bol tak obrovský, že Samsung, ktorý bol doteraz najväčším výrobcom inteligentných hodiniek na svete, znížil svoj podiel na jednociferné číslo. Štatistika totiž vraví, že Apple Watch tvoria až 75,5% všetkých predajov a podiel Samsungu, ktorý mal predtým 73,6%, teraz znížil svoj podiel dramaticky iba na 7,5%. Apple Watch sa pritom významne postarali o medziročný nárast trhu, ktorý narástol o 457,3% oproti minulému roku. Je ale možné, že štatistika sa môže mýliť, keďže Strategy Analytics sa opiera o priemerný odhad analytikov z Wall Street, ktorí sa zhodli, že Apple mohol predať približne 4 milióny hodiniek za tri mesiace.

Spoločnosť však vo svojej správe uvádza aj zmeny v počte predaných kusov hodiniek u iných výrobcov. Napríklad tvrdí, že kým pred rokom Samsung predal 700 000 hodiniek, tento rok sa predaje za druhý kvartál znížili na 400 000 kusov. Ostatní výrobcovia však zvýšili svoj podiel z 300 000 na 900 000 kusov. Je možné, že za to môže nový a pútavý dizajn hodiniek, ktorý prilákal zákazníkov, aby si ich kúpili. Medzi takéto hodinky patria napríklad LG Urbane alebo Moto 360, ktoré ponúkajú kruhový displej. Celkovo mal trh podľa slov Strategy Analytics tvoriť 5,3 miliónov predaných smartwatch zariadení.

Strategy Analytics Apple Watch

Apple Watch Gold

Dnes nejčtenější

.