Zavřít reklamu

Apple Watch gold iconSpoločnosť sa počas včerajšieho konferenčného hovoru s investormi nezabudla vyjadriť ani na adresu hodiniek Apple Watch, u ktorých ani teraz nevieme, koľko kusov vlastne Apple predal. Vedenie Applu odpovedalo, že neplánuje zverejňovať počet predaných kusov Apple Watch, pretože nechce, aby konkurencia vedela priveľa. Uisťuje však, že predaje sú na tom lepšie, než u prvého iPhonu a iPadu, aj keď pre Apple sú možnosti hodiniek oveľa dôležitejšie ako čísla. Ako bonus, dodávatelia dobiehali dopyt aj na konci kvartálu, ale situácia ako taká sa už zlepšuje a hodinky sa začnú predávať v ďalších troch krajinách, menovite v Rusku, Turecku a na Novom Zélande. Apple Watch tiež boli hlavným dôvodom, prečo zákazníci navštívili Apple Store. Vo svete ich nájdeme 456, z čoho 190 je v USA. Do polovice budúceho roku tiež Apple plánuje otvoriť ďalších 40 obchodov v Číne.

Spoločnosť vraví, že s hodinkami je spokojných 97% majiteľov a 94% ich nosí a používa každý deň. Podľa mnohých užívateľov majú potom dobrý dopad na zdravú životosprávu, denné rutiny a komunikáciu. Apple Watch sú používané aj v oblasti zdravotníctva, kde sa výskumníci a lekári z popredných nemocníc a inštitútov v Európe a USA snažia pomôcť pacientom práve s pomocou hodiniek. Rovnako tak majú radosť samotní užívatelia, keďže už teraz je k dispozícii viac ako 8 500 aplikácií. So systémom watchOS 2 sa navyše očakáva, že toto číslo výrazne vzrastie a platforma pritiahne ešte väčšie množstvo vývojárov.

Tim Cook však nakoniec naznačil, že tržby z predaja hodiniek presahujú 1,4 milardy dolárov. Nepovedal to síce priamo, ale spomenul 56% nárast predaja príslušenstva oproti minulému roku, čo predstavuje 2,6 miliardy dolárov. Do tejto kategórie spadajú rôzne doplnky, Apple TV, iPody, slúchadlá Beats a po novom aj hodinky Apple Watch. K nim dodal, že hodinky boli hlavným ťahúňom tohto nárastu a ich podiel nie je nižší ako 56%. Pokiaľ by priemerná predajná cena Apple Watch činila 500 dolárov za kus, zamenalo by to 2,9 miliónov predaných kusov, čo je o trochu menej, ako očakávali analytici z Wall Street.

Apple Watch Space Black

Dnes nejčtenější

.