Zavřít reklamu

BacilKdyž už máme to léto a je uvolněná atmosféra nejen u vody, ale i na webech, řekli jsme si, že se v bleskovém rozhovoru zeptáme lidí z české a slovenské Hip-Hop scény na jejich názor na hudbu prodávanou přes iTunes a streamovanou na Apple Music. Jako první na řadě je Bacil, legenda z Nazov Stavby a dvojice Bacil&Ragby. Na začátek jsme tedy vyzpovídali jednoho z těch, kteří scénu na Slovensku skutečně budovali od kořenů, nyní už se můžete pohodlně pustit do čtení!

LsA: Zdravím Tě, za čtenáře a fanoušky webu Letem světem Applem. Jak si užíváš těchto slunných letních dnů?

Ahoj. Ako asi väčšina v tomto období, buď sa válam niekde pri vode alebo sa skrývam pred slnkom. Zajtra konečne dovolenka, tak sa teším.

LsA: Apple před pár dny představil jejich historicky první streamovací službu Apple Music a Connect. Co si o tom myslíš? A jaký je celkově Tvůj názor na streamovací služby?

Zatial Apple music len testujem, ale páči sa mi tento systém predaja hudby podobne ako Spotify. Nakoniec v dnešnej dobe je to priam nevyhnutnosť a dobré riešenie upadajúceho predaja hudby celkovo.

LsA: Z čeho myslíš, že pro umělce plynou větší příjmy? Ze streamovacích služeb nebo z digitálního prodeje hudby?

Neviem ako vo svete, ale u nás je to asi jedno. Pokial umelec nemá hity sú to stále len drobné.

LsA: Jaký máš ty sám názor na prodej hudby přes iTunes?

Hudba vo formáte CD má síce stále svoje čaro, ale už skôr pre zberatelov. Nevýhodou predaja cez iTunes sú podla mňa príliš vysoké poplatky firmám, ktoré predaj sprostredkúvajú a na druhej strane našinci sú stále nie úplne stotožnení s týmto druhom kupovania hudby.

Bacil

LsA: A teď je tu otázka, na kterou Tvoje odpověď bude zajímat především Tvoje fanoušky… Co chystáš nového? A na co se od Tebe můžeme v nejbližší době těšit?

1.septembra po ročnej odmlke nový videoklip a následne môj druhý sólo album v októbri 2015.

LsA: Já ti jménem Letem světem Applem děkuji za Tvůj čas a přeji ti mnoho úspěchů!
Ďakujem za priestor, nech sa Vám darí.

Dnes nejčtenější

.