Zavřít reklamu

foxconnTchaj-wanská společnost známá pro čtenáře LsA především jako hlavní a pro Apple zásadní výrobce produktů společnosti s nakousnutým jablíčkem v logu, chce investovat miliardy korun do svých závodů v České republice, kde se mimo jiné montovaly taktéž iMacy. Foxconn má v ČR dvě továrny a to v Pardubicích a Kutné hoře. V současné době má premiér Bohuslav Sobotka od vlády mandát k podpisu memoranda o spolupráci mezi vládou ČR a Foxconnem.

Foxconn chce v ČR vybudovat výzkumné a designové centrum, které by mělo být jediné svého druhu v Evropě. Společnost chce taktéž využít distribuční kanály v Číně a vytvořit export českých výrobků pro asijské trhy. Taktéž se má stavět obří data centrum, to vše s logem společnosti Foxconn. Vzhledem k tomu, že Foxconn přinese tisíce pracovních míst, zřejmě to nebude zdarma a bude od vlády žádat daňové prázdniny a další úlevy při investičních projektech.

Foxconn vyrábí produkty nejen pro Apple, ale také pro Sony a další společnosti. Přesun výroby z Číny do Evropy souvisí s kvalifikovanou pracovní silou, která v Číně chybí a tak Foxconn a další společnosti musí i za cenu větší nákladů na mzdy sáhnout po zaměstnancích z Evropy.

foxconn workers

Dnes nejčtenější

.