Zavřít reklamu

facebook-ipad-iconNení to tak dávno, co se na Facebooku rozmohla videa. Začínají nabírat hodně na úspěšnosti a na Facebookové zdi se objevují už častěji, než videa z YouTube. Právě kvůli tomuto rozmachu se Facebook rozhodl, že do své modro-bílé sociální sítě přidá jednu z nejotravnější funkcí, jakou kdy uvedl – automatické přehrávání videí, když si projíždíte veřejnou zeď. Neznám nikoho, komu by to vyhovovalo a každému to jen překáží, ale svůj účel tato novinka splňuje. Jakmile se totiž na video začnete dívat, většinou vás nějak zaujme a už ho dokoukáte, obvzláště pak v případě, kdy má třeba jen nějaký 15 vteřin.

Původně se automatické přehrávání objevilo všem v mém okolí, ale jen mně ne. Jakmile jsem se ale přihlásil na počítači s Windows, například v prohlížeči Google Chrome, tak se okamžitě i mně spouštěla videa automaticky. Byl jsem pyšný na to, že Safari a OS X tuto otravnou funkci neaktivují a já jsem zůstal se svým jablečným počítačem nedotčen. Jenže nedávno přišla nová verze Safari 9.0 a já se ji rozhodl vyzkoušet. Nově už nepotřebuji na přehrávání videí na Facebooku Adobe Flash, tudíž jsem ho mohl odinstalovat, jelikož to byl nejnebezpečnější program, co jsem na Macu měl, ale na oplátku se mi začala automaticky spouštět videa a původní pýcha byla pryč.

Dával jsem to automaticky za vinu nové verzi a pár dní jsem se na Facebooku jen rozčiloval pokaždé, když se mi automaticky spustilo video. Nakonec jsem se rozhodl vygooglit nějaký návod na zahraničních stránkách, jestli například neexistuje doplněk do Safari, který by automatické spouštění blokoval. Při bádání jsem narazil na to, že automatické přehrávání je funkce přímo Facebooku, kterou lze v nastavení poměrně jednoduše vypnout. Rád se s vámi tedy o návod jak pro iPhone, iPad, ale i webový prohlížeč podělím.

Video na Facebooku

Na iPadu a iPhonu
Musíte mít nainstalovanou oficiální aplikaci Facebooku. Otevřete ji, dole klikněte úplně vpravo na menu (trojice čárek pod sebou), sjeďte dolů a klikněte na Nastavení účtu, zvolte Videa a fotky –> Automatické přehrávání a vypněte volbu Inteligentní automatické přehrávání. Nyní dole zvolte Nikdy videa automaticky nepřehrávat

IMG_0021

 

Na PC s Windows nebo na Macu
Ve svém prohlížeči si otevřete stránku Facebooku. Úplně vpravo nahoře klikněte na malou šipku. Zvolte Nastavení, nyní v levém menu zvolte úplně dole Videa a u Automaticky přehrávat videa zvolte z nabídky vypnuto, jak můžete vidět na přiloženém snímku níže.

Snímek obrazovky 2015-07-17 v 15.33.04

Dnes nejčtenější

.