Zavřít reklamu

Launchpad-icon
Pokud na svém Macu používáte webový prohlížeč Google Chrome v poslední verzi, pak jste si jistě mohli všimnout, že vám kromě ikony prohlížeče do Launchpadu přibyly aplikace jako Disk Google, Vyhledávání Google, Gmail a YouTube. Pokud si do Chromu naisntalujete nějakou další aplikaci, tak se vám opět do Launchpadu automaticky přidá. Když přímo v nastavení prohlížeče všechny zmíněné aplikace odstraníte, tak vám z Launchpadu stejně nezmizí a při dalším spuštění prohlížeče se dokonce aplikace samy od sebe opět naisntalují.

Některým uživatelům ikony v Launchpadu nevadí, jiným, jako třeba mně, zase naopak. Jak už jsem naznačil v úvodu, Google tuto novinku přidal do Chromu teprve v poslední verzi a podle mého je poměrně otravná. Nakonec jsem po krátkém bádání zjistil, jak ikony z Launchpadu přeci jen odstranit a rád bych se s vámi o krátký návod a tip podělil. Stačí postupovat podle níže uvedeného postupu.

1. Otevřete si Finder
2. Dostaňte se do své uživatelské složky My Mac –> Uživatelé –> „jméno“
3. Nyní zvolte Aplikace
4. Měli byste se dostat do složky Aplikace ve vašem uživatelském adresáři a né do složky Aplikace, která je v My Mac. Pozor, je v tom rozdíl.
5. Měla by se vám objevit složka Aplikace Chrome. Tu smažte.

aplikace Google Chromu

A to je vše. Nyní by vám měly zmizet všechny ikony aplikací z Launchpadu. Pokud se vám nedaří do složky Aplikace dostat, doporučuji použít klávesovou zkratku CMD + šipka nahoru a opakovat ji stále dokola, dokud nebudete až v kořenovém adresáři, odsud se už můžete jednoduše dostat do správné složky Aplikace, jak je popsáno v postupu výše.

aplikace Google Chromu 2

Dnes nejčtenější

.