Zavřít reklamu

ipod-nano-product-gold-2015Apple včera aktualizoval svou řadu iPodů. Novému iPodu touch přidal několik barevných provedení a osadil ho Apple A8 procesorem, M8 kooprocesorem, 1 GB RAM a Bluetooth 4.1. Po boku novinky ještě Apple představil, nový iPod nano a iPod shuffle. U těch se ale žádná aktualizace vnitřku nekonala, a ani v případě iPodu nano nezaznamenal žádnou změnu systém, který stále nabízí iOS 6 design. U menších iPodů se tak změnily jen některá barevná provedení včetně přidání zcela nové zlaté, která nabízí luxusní vzhled přehrávačů od Applu.

Je pochopitelné, že iPod nano ani iPod shuffle nemohou nabídnout aplikaci Hudba, tudíž ani zcela novou streamovací službu Apple Music, kterou společnost vypustila na konci června. Právě proto nedávají menší iPody příliš smysl, ale někteří uživatelé alespoň doufali, že do nich půjde synchronizovat uložená hudba pro offline poslech z Apple Music.

Pro ověřování, že máte stále předplacenou službu Apple Music a tudíž i můžete poslouchat uložené skladby, se předpokládalo, že by se mohlo využít Bluetooth nebo byste museli jednou za čas připojit iPod k iTunes. Jenže nic podobného se nekoná a při pokusu synchronizovat alba a skladby z Apple Music do nových iPodů nano a shuffle na vás vyskočí chybová hláška.

Nové iPody totiž už vyzkoušeli redaktoři z iMore, aby ověřili, zda doopravdy hudba půjde či nepůjde synchronizovat. Při pokusu dostat skladby z Apple Music do iPodu nano a shuffle vyhodil iTunes chybu, kterou můžete vidět níže.

apple-music-no-sync-shuffle

Proč Apple to udělal?
Je jasné, že pokud by neexistovalo žádné oveření, že máte stále předplacenou Apple Music, mohli byste bezproblémově krást skladby. Na druhou stranu by nebylo tak těžké, aby vás iPod vyzval k připojení zařízení jednou měsíčně k iTunes, aby si ověřil, že máte stále službu předplacenou. Pokud byste jí předplacenou neměli, tak by jednoduše iTunes skladby z iPodu smazal.

iPod nano dokonce nabízí Bluetooth, což by mohl Apple využít k ověřování předplatného bez nutnosti připojovat iPod k iTunes. Jenže pro Apple by to bylo asi příliš práce. Musel by přeprogramovat oba systémy pro iPod nano a iPod shuffle, aby začali přijímat skladby z Apple Music a hlavně aby kontrolovali měsíční lhůtu předplatného a vyzvali vás, že si máte nechat alba ověřit připojením. Apple zná nejlépe svá čísla z prodejů iPodů a vzhledem k tomu, že ani neaktualizoval vzhled systému pro iPod nano, je jasné, že do budoucnosti už ani s jedním z měnších iPodů příliš nepočítá a pravděpodobně už nikdy nepředstaví jejich aktualizaci.

ipod-shuffle-2015-gallery3
ipod-nano-2015-gallery1

*zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.