Zavřít reklamu

iad-logo
Za všetkým, čo nejak súvisí s vašim iOS zariadením, stoja tímy vývojárov. Každý tím má pochopiteľne svojho riaditeľa a do dnešného dňa to platilo aj o tíme, ktorý mal na starosti reklamy iAds v aplikáciách. Winston Crawford však práve opustil Apple, aby prešiel do spoločnosti Drawbridge. Dôvod pre jeho odchod prekvapí, prekážalo mu totiž to, kvôli čomu majú ľudia veria produktom od Applu. Vadilo mu totiž, že spoločnosť má veľmi striktné zásady pokiaľ ide o súkromie užívateľov a preto nemohol riadne realizovať svoje plány.

Ako sám uviedol, technológia iAd má obrovský potenciál, ktorý ale nebude zrejme nikdy využitý kvôli postoju Applu voči súkromiu užívateľov. Crawford preto prešiel do startupu Drawbridge ako jej COO, teda prevádzkový riaditeľ. Spoločnosť samotná sa špecalizuje v poskytovaní trackovacích služieb pre reklamné agentúry a poskytovateľov reklám, ktoré sú cielené priamo na užívateľov. Stavia však na novšom a zaujímavejšom koncepte – prispôsobuje sa užívateľovi, nie zariadeniu. Mnoho z nás má dnes totiž dve alebo viaceré iOS zariadenia a presne túto vlastnosť chce Drawbridge zužitkovať. Identifikuje totiž chovanie užívateľa na danom zariadení a vie „vytušiť“, že užívateľ má dve alebo viaceré zariadenia. Bonusom je tiež priradenie unikátneho ID u zariadení na jednej WiFi sieti.

V budúcnosti by to znamenalo, že uvidíte rovnaké reklamy naprieč všetkými vašimi iOS zariadeniami. Ale spoločnosť chce expandovať a v budúcnosti chce túto funkciu poskytovať aj e-shopom, ktoré by dokázali s pomocou technológie vytvoriť niečo ako Continuity. Vedeli by ste teda zahájiť nákup na jednom zariadení a dokončiť ho na druhom, napríklad ak ste začali vybavovať nákup na iPhone a medzitým ste už stihli prísť domov a sadnúť k svojmu Macu. Našťastie pre užívateľov, Drawbridge neplánuje budovať databázu na princípe, že v nej budú uchované identity užívateľov. Zozbierané dáta budú anonymné a budú k nim priradené iba ID čísla. Tak isto to bude platiť aj v prípade spomínaných košíkov v e-shopoch.

value_iad_still_3-1024x450

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.