Zavřít reklamu

iPod touch GoldOpäť sa ukázalo, že špekulácie môžu niesť zrnko pravdy a teraz sa to potvrdilo aj pri prehrávačoch iPod. Apple totiž práve oznámil nový iPod touch, ktorý sa od svojho predchodcu líši najmä novými farbami a absenciou pútka iPod touch loop, takže nové modely už nebudete mať vždy „po ruke“. Ďalšou vizuálnou zmenou sú farby, kde sa Apple rozhodol nahradiť starú kolekciu tromi úplne novými farbami a to krikľavo ružovou, tmavomodrou a zlatou, vďaka ktorej pôsobí iPod naozaj prémiovo.

Prehrávač sa dočkal aj zmien pod kapotou. V jeho vnútri tkvie nový procesor Apple A8, vďaka čomu sa dostávame k ešte výkonnejšiemu hardvéru, než aký sme čakali. Zároveň ide o vôbec prvý 64-bitový iPod na trhu, ,keďže jeho predchodca z roku 2012 ponúkal ešte 32-bitový čip A5 v kombinácii s 512MB RAM. Teraz sa ale dostávame k procesoru z iPhone 6, vďaka čomu je nový iPod ešte výkonnejší, než 5s, aj keď je rovnako vysoký. Zároveň je možné aj, že v benchmarkoch vďaka nižšiemu rozlíšeniu ponúkne vyšší výkon, než iPhone 6. U nového modelu už nájdeme samozrejme vyššiu pamäť a síce 1GB, takže aj v tomto ohľade je iPod touch 6. generácie lepší oproti svojmu predchodcovi. Na zadnej strane nájdeme 8-megapixelový fotoaparát presne tak ako u iPhone 6 a iPadu Air 2. A samozrejmosťou sú teraz štyri kapacitné varianty, od ktorých sa odvíja cena a po novom sa stretneme aj so 128GB modelom presne tak ako u iPhonu. iPod je opäť najlacnejším iOS zariadením, aké si môžete v súčasnej dobe kúpiť a za 16GB variant zaplatíte príjemných 229€ alebo 6 490 Kč. Za 32GB model zaplatíte 279€ alebo 8 090,- Kč. Za 64GB variant zaplatíte 339€ alebo 9 690 Kč a napokon za 128GB variant zaplatíte 449€ alebo 12 790 Kč.

Apple po ich boku predstavil aj nové farebné varianty iPodu nano a iPodu shuffle, ktoré sú inak totožné s predošlými modelmi. Venujeme sa im v samostatnom článku Apple predstavil nový iPod nano a iPod shuffle.

iPod 2015 refresh

 

Dnes nejčtenější

.