Zavřít reklamu

Cellularline FreePower Multi 10000 icon

Mohl bych článek začít tím, že vzhledem k nízké výdrží baterie iPhonu, je potřeba powerbanka, aby vám telefon do večera vůbec vydržel. Dělat to ale nebudu hned ze dvou důvodů. Za prvé si to po příchodu iPhonu 6 a zejména 6 Plus nemyslím a je potřeba se od tohoto poměrně oblíbeného argumentu pomalu oprostit, a za druhé je to problém téměř všech současných chytrých telefonů, které vám vydrží maximálně dva a půl dne při běžném používání a to fakt jen u extrémních výjimek. K tomu bych mohl ještě dodat, že FreePower Multi 10000 se ani tolik na krátké dobití iPhonu nebo iPadu třeba ve vlaku na cestě z práce nehodí, vzhledem ke své hmotnosti. Od toho tu jsou menší powerbanky, které se tolik nepronesou.

FreePower Multi 10000 je ale výborná powerbanka v momentě, kdy jste delší dobu bez elektrické energie třeba někde na chatě, u vody nebo třeba jen někde v zahraničí na celodenním výletě. Se svými 290g je sice trochu těžší a nošení v kapse se moc nehodí, ale do batohu k ostatním věcem je jak dělaná. Vzhledem ke své celkem velké kapacitě 10 000 mAh dokázala nabít iPhone 5 se 1440 mAh přibližně šestkrát. Samozřejmě počet nabití vašeho telefonu se bude lišit v závislosti na kapacitě baterie, tudíž například iPhonu 6 Plus se 2915 mAh baterií dobijete přibližně třikrát.

Nabíjení zařízení jako ze zásuvky
Za jednu z největších výhod považuji výstup 5V a 1A, tudíž pokud nabíjíte iPhone přes FreePower Multi, je to jako kdybyste nabíjeli přes běžný adaptér do zásuvky, jelikož ten má naprosto stejný výstup, a tak je rychlost nabití úplně stejná. Jen pro srovnání většina menších powerbanek má výstup například jen 0,5A, což je i maximum, které můžete dostat ze svého USB u počítače nebo Macu, a tak je nabíti přibližně 2x pomalejší. Jenže FreePower Multi 10000 nemá jen jeden výstup, ale hned dva, druhý je určen pro iPad, jelikož nabízí výstup 5V a 2100mAh, což je sice o něco méně, než běžná Apple nabíječka, ale i tak zvládne nabít iPad poměrně rychle. Díky dvojici výstupů pak můžete nabíjet klidně dvě zařízení současně.

FreePower Multi 10000 1

 

Rychlé nabití powerbanky přijde mnohokrát vhod
Co se týče vstupu pro nabíjení powerbanky, tak ten se chlubí opět 5V a 2A, což zajistí, že powerbanka nabijí opravdu mnohem rychleji, oproti ostatním konkurentům, kteří nabízejí vstup jen 1A. Jenže zde narážíme na jeden zásadní nedostatek. Popis produktu v přibalených letácích se sice chlubí extrémně rychlým nabitím, jenže v balení dostanete jen kraťoučký kabel na nabíjení o délce 10 cm, tudíž musíte najít vhodné místo, jinak vám bude powerbanka viset někde ve vzduchu zavěšená na kabelu, ale hlavně v balení už nenajdete 2A adaptér, a tak powerbanku nabíjíte stejně většinou přes nabíječku k iPhonu, která nabídne pouze 1A. Pokud máte iPad, pak už je situace jiná a adaptér k iPadu můžete využít k nabíjení powerbanky. I tak ale musím FreePower Multi 10000 pochválit, protože i přesto, že jsem jí nabíjel  přes 1A adaptér se nabila z 0 na 100% za nějakých 5 hodin.

Displej – To je, oč tu běží
Co u FreePower Multi 10000 od společnosti Cellularline vidím jako obrovskou výhodu oproti konkurenci je displej. Ostatní powerbanky vám totiž akorát pomocí diod signalizují přibližnou úroveň nabití powerbanky, ale FreePower Multi 10000 vám na displeji ukáže přesná procenta. Kromě toho ještě znázorňuje výstup včetně voltů a ampér, který je právě využíván a jestli využíváte vstup nebo výstup případně obojí. Displej se umí rozsvítit, tudíž máte přehled o kapacitě i ve tmě. Když se iPhone, iPad nebo jiné zařízení dobije do na 100%, tak se displej automaticky rozsvítí a powerbanka přestane nabíjet. Máte tak alespoň nějaký signál, že je zařízení dobité a můžete jej odpojit. Signalizace pomocí zvuku by byla samozřejmě lepší, ale to bychom možná chtěli už moc.

FreePower Multi 10000 2

Design, který ničím neurazí
Co se týče vzhledu powerbanky, tak zde asi není co vytknout. Pochválit mohu poměrně kvalitní zpracování a neutrální bílou barvu. Oceňuji, že výrobce zvolil obdélníkový tvar namísto čtvercového, jelikož si díky tomu můžete mobil na powerbanku položit a nemusíte se bát, že by vám mohl snadno sklouznout dolů. Na delší straně najdete tlačítko na zapínání a vstup micro-USB pro nabíjení powerbanky, z boku pak dvojici zmíněných USB portů, jeden pro nabíjení iPhonu nebo jiného telefonu a druhý pro nabíjení iPadu nebo jiného tabletu. Jak už jsem zmínil, přesná váha je 290g, což není moc, ale jiné powerbanky o stejné kapacitě dokáží nabídnout přibližně o 40g méně. Výrobce dokonce v příbalovém letáku uvádí hmotnost 314g, což už se přibližuje k hmotnosti konkurenčních powerbanek o vyšší kapacitě.

Resumé
Abych vše shrnul do krátkého závěru, tak jako hlavní výhodu u FreePower Multi 10000 vidím displej ukazující přesnou kapacitu powerbanky, dále pak dva výstupy, jeden pro pro telefon a druhý pro tablet, které nabídnou v podstatě stejné výstupy, jako kdybyste nabíjeli zařízení ze sítě. Vzhled ničím neurazí, naopak působí příjemně. Hmotnost je ale o něco vyšší, ovšem rozdíl není až tolik markantní. Nepřítomnost adaptéru v balení považuji také za poměrně velký nedostatek, ale v současné době vám téměř žádný výrobce k powerbance adaptér nepřibalí, jelikož cena by poté samozřejmě vzrostla.

FreePower Multi 10000 4
  • Cellularline FreePower Multi 10000 si můžete koupit na iPouzdro.cz přímo zde
iPouzdro

Dnes nejčtenější

.