Zavřít reklamu

spotifyApple sice ještě neměl příležitost zveřejnit jakákoli čísla týkající se Apple Music, ovšem již nyní si troufám říct, že se mu vstup do světa streamovacích služeb povedl a lidé, kteří mají iPhony, iPody nebo iPady jsou ze služby nadšeni. Uvidíme však kolik z nich bude pokračovat v používání i po třech měsících, kdy už bude služba placená. Co však Apple tentokrát neodhadl a podcenil je míra uživatelů, kteří chtějí importovat své playlisty z ostatních streamovacích služeb do Apple Music.

Kdyby společnost vydala nějaký oficiální nástroj pro import playlistů od konkurence, sice by to asi nebylo příliš košer, ale zákazníci by byli nadšeni. Na diskusních fórech nejčastěji najdete otázku, jak přesunout playlist ze Spotify do Apple Music a rovnou musíme říct, že neexistuje žádný oficiální způsob, jak to udělat. Existuje však zajímavá metoda, jak exportovat playlist ze Spotify a jak jej importovat do Apple Music. Nejedná se však o 100% metodu a může se stát, že nepřesunete kompletně všechny skladby, i tak však ušetříte neskutečné množství času.

První co budete potřebovat je aplikace Applefy, která byla původně určena jen pro vývojáře, ovšem je dostupná ke stažení zdarma a umožní vám získat Playlist ze Spotify. Pojďme se podívat jak na to.

  1. Stáhněte si aplikaci Applefy přímo zde.
  2. Otevřete Applefy a přihlaste se pomocí údajů ze Spotify.
  3. Vyberte Playlist, který chcete přenést ze seznamu.
  4. Stiskněte tlačítko Save Playlist
  5. Přejděte do složky domovského adresáře a najděte složku Applefy.
  6. Uvnitř této složky bude složka se jménem vašeho Playlistu obsahující soubory MP3.
  7. Otevřete iTunes, přejděte na kartu Playlists a zvolte vytvořit nový Playlist.
  8. Přetáhněte soubory MP3 ze složky Applefy do Playlistu.
  9. Vyberte všechny skladby v Playlistu v iTunes a zvolte možnost „Add to iCloud Music Libratry a čekejte, až se import dokončí.
  10. Jakmile je import dokončen zvolte monost Delet Download a nyní již můžete hudbu poslouchat pomocí Apple Music.
  11. Hotovo!
apple-music-vs-spotify

Dnes nejčtenější

.